Lectură de 4 minute

06 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Retailerul Contakt lansează Mobico, un brand propriu de accesorii pentru telefoane

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul Contakt, distribuitor de accesorii și tehnologii dedicate dispozitivelor mobile, a lansat Mobico, un brand propriu de accesorii precum huse și folii de protecție pentru telefoanele mobile. În primul an de la lansare, compania estimează că noul brand va genera peste 10% din cifra de afaceri și un volum de aprox. 200.000 de produse vândute.

Mobico se adresează segmentului de piață mediu și mediu-superior, cu prețuri începând de la 39,99 lei, obiectivul companiei fiind să eficientizeze costurile de producție și pe cele logistice. În prezent, portofoliul Mobico cuprinde șase tipuri de huse și trei tipuri de folii de protecție pentru cele mai populare modele de telefoane, însumând peste 130 de unități de produs, urmând ca până la finalul anului să numere circa 200 de produse.

Potrivit reprezentanților companiei, produsele brandului Mobico sunt disponibile atât în rețeaua unităților Contakt, cât și online, pe site-ul companiei, urmând să fie comercializate și de alți parteneri din rețeaua de distribuție a retailerului.

Fii alături de noi la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din retail & FMCG. Te poți înscrie gratuit AICI.

„Avem în plan ca Mobico să fie prezent în toate canalele din mediul offline, parte a rețelei noastre de distribuție. Suntem deja în discuții avansate cu cele mai importante lanțuri de magazine, atât din zona retailului alimentar, cât și cele consacrate din retailul electro-IT. Un alt canal important pentru noi este mediul online unde investim împreună cu partenerii noștri pentru a oferi clienților o experiență de shopping unică, rapidă și la îndemâna tuturor”, a declarat Cristian Gheran, General Manager Contakt.

Creștere de peste 60% a portofoliului de produse anul acesta

În ultimele trei luni, retailerul român a introdus în portofoliul propriu 23 de branduri noi, iar până la finalul anului reprezentanții companiei estimează ca se vor alătura încă opt branduri cu renume. Astfel, portofoliul de produse Contakt a înregistrat o creștere de peste 60% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

În prezent, în portofoliul Contakt se numără branduri premium precum Apple, Samsung, Huawei sau Xiaomi, branduri fashion de top: Karl Lagerfeld sau Guess, dar și branduri consacrate pe piața de accesorii pentru dispozitivele mobile, precum Spigen, Cellularline, Pitaka sau Baseus.

„Anul acesta, dezvoltarea portofoliului de produse a fost unul dintre principalele noastre obiective. Ne-am propus să construim și să aducem branduri de renume pe piața locală, prin urmare, gama noastră de produse se află în continuă creștere. Astfel, încercăm să acoperim toate nevoile și preferințele consumatorilor în ceea ce privește accesoriile de telefon și să devenim prima opțiune pentru o astfel de achiziție, atât online, cât și offline prin rețeaua noastră de magazine sau prin partenerii de distribuție”, a completat Cristian Gheran, General Manager Contakt.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Din datele companiei privind cele mai căutate produse noi în această toamnă, se observă o creștere a cererilor și implicit a vânzărilor pentru căștile True Wireless, gamă de produse care a cărei ofertă a fost mărită considerabil în ultimele trei luni. O altă categorie notabilă este cea de conectică, unde cablurile Type C au o creștere majoră în vânzări, alături de pachetele de încărcătoare și cabluri, power bank-uri cu Power Delivery (tehnologie care detectează automat puterea necesară în funcție de fiecare dispozitiv), dar și de căștile bluetooth mono, cu cereri semnificative datorită deficitului din oferta brandurilor mari. De asemenea, compania înregistrează o creștere a solicitărilor și în zona de trepieduri de telefon pentru selfie datorată popularității tot mai mari printre utilizatori a platformelor cu conținut video precum Tik Tok.

Grupul Contakt, fondat în 2002, la Timișoara, reunește două branduri de retail: Contakt și Hoco, cu peste 200 de unități deschise în București și 36 de județe, atât în locații stradale cât și în 98% dintre cele mai importante galerii comerciale din România. În prezent, grupul controlat de antreprenorii români Darius Petric, Cosmin Preda și Marcel Ioftor numără peste 520 de angajați la nivel național.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul Contakt lansează Mobico, un brand propriu de accesorii pentru telefoane