Lectură de 2 minute

03 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Retailerii români sunt preferați de consumatori mai ales în mediul online. eMag, Altex și Dedeman, în topul magazinelor alese de clienți

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Magazinele autohtone sunt în topul preferințelor românilor, în special pentru cumpărăturile online. Astfel, eMAG este lider în piețele online de Electronice & Electrocasnice, IT&C, Ceasuri & Bijuterii, Îngrijire Personală și Fashion, iar Dedeman domină piața de Home & Deco, atât online cât și offline. Românii preferă retailerii locali și pentru cumpărăturile din magazinele fizice de IT&C (Altex), Electronice & Electrocasnice (Altex) și Ceasuri și Bijuterii (B&B Collection), conform datelor privind evoluția consumului în trimestrele 2 și 3 2021 date publicității de MKOR Consulting.

Produsele IT&C sunt cumpărate mai ales de la retaileri autohtoni: 8 din primele 10 magazine online accesate, respectiv 6 din top 10 magazine fizice sunt branduri locale. eMAG este preferat de peste jumătate dintre consumatorii care cumpără online (54%), în timp ce 4 din 10 români cumpără offline produse IT&C de la Altex (42%).

eMAG, Altex și Dedeman, în topul preferințelor

O piață de asemenea dominată de magazine românești este cea de electronice & electrocasnice. eMAG și Altex sunt lideri și în acest segment: eMAG este ales de 59,1% dintre cei care cumpără online, iar Altex de 46% dintre cei care preferă magazinele fizice.

Ceasurile și bijuteriile sunt o altă categorie de produse achiziționate în special din magazine românești, atât online, cât și offline. În timp ce 1 din 4 consumatori aleg eMAG pentru achizițiile online, B&B Collection conduce topul magazinelor fizice, fiind ales de 14% dintre cumpărători.

Retailerul autohton Dedeman ocupă locul întâi în topul preferințelor pentru cumpărăturile din categoria Home & Deco, online și offline. Pentru achizițiile de fashion, piața este dominată de retailerii internaționali, în timp ce produsele de îngrijire personală sunt cumpărate în general din supermarketuri și hypermarketuri.

"Cu ocazia Zilei Naționale a României, ne-am dorit să aflăm care sunt retailerii români din topul preferințelor consumatorilor. Spre bucuria noastră, am descoperit că brandurile autohtone se remarcă în toate industriile analizate", menționează Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR.

Datele sunt extrase din studiul Evoluția Consumului în Q2-Q3 2021 și sunt obținute prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, Consumer Trends.Live.

Studiul Consumer Trends.Live este realizat lunar de compania de cercetare MKOR Consulting, pe eșantioane reprezentative național, pe criterii de gen, vârstă și regiune, de minim 400 de respondenți. Studiul monitorizează 7 industrii diferite, de la începutul anului 2021: Fashion, Beauty & Care, Bijuterii & Ceasuri, IT&C, Electronice & Electrocasnice, Mobilier & Decorațiuni, DIY.

Citeste si:
An cu vânzări record pentru Guess. Retailerul american și-a majorat profitul cu 30% în 2023 
An cu vânzări record pentru Guess. Retailerul american și-a majorat profitul cu 30% în 2023 

MKOR Consulting este o agenție de cercetare de piață.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerii români sunt preferați de consumatori mai ales în mediul online. eMag, Altex și Dedeman, în topul magazinelor alese de clienți