Lectură de un minut

28 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Restaurantele și cafenelele se deschid de la 1 septembrie. Care sunt condițiile

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Restaurantele şi cafenelele se redeschid în interior de la 1 septembrie, însă doar în judeţele unde în ultimele 14 zile au fost mai puţin de 1,5 cazuri de infectare la mia de locuitori. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi seară mai multe prevederi. 

Astfel, de la 1 septembrie se pot redeschide restaurantele și cafenele din interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Terasele, în schimb, au programul de funcționare limitat în intervalul 06:00 - 24:00, program de altfel sub care funcționează și în momentul de față. Cluburile, discotecile și barurile din interiorul clădirilor rămân în continuare închise.

Printre alte măsuri adoptate de Comitetul pentru Situații de Urgență se numără și creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.

HOTĂRÂRE nr. 43 din 27.08.2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice poate fi consultată AICI.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Restaurantele și cafenelele se deschid de la 1 septembrie. Care sunt condițiile