Lectură de un minut

06 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Restaurantele și cafenelele din București se închid în contextul creșterii numărului de cazuri

Noi restricții vor intra în vigoare de mâine, 7 octombrie, în București, printre care se numără și închiderea restaurantelor și cafenelor, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 

Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România, scrie Digi24.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

Alte măsuri luate de autorități includ: interzicerea activitatea sălilor de spectacole și concerte, închiderea sălilor de evenimente, impunerea purtării măștii la copii peste 5 ani în intervalul 7 -21, intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare.

Citeste si:
STUDIU Retailerii europeni intenționează să își extindă afacerea, în ciuda crizei Covid-19

În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Restaurantele și cafenelele din București se închid în contextul creșterii numărului de cazuri