Lectură de un minut

06 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Restaurantele și cafenelele din București se închid în contextul creșterii numărului de cazuri

Abonează-te pe  

Noi restricții vor intra în vigoare de mâine, 7 octombrie, în București, printre care se numără și închiderea restaurantelor și cafenelor, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 

Prefectul Capitalei a anunțat marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România, scrie Digi24.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

Alte măsuri luate de autorități includ: interzicerea activitatea sălilor de spectacole și concerte, închiderea sălilor de evenimente, impunerea purtării măștii la copii peste 5 ani în intervalul 7 -21, intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare.

În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Restaurantele și cafenelele din București se închid în contextul creșterii numărului de cazuri