Lectură de 2 minute

02 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Record de clienți noi pentru Notino în 2021. România, a cincea piață pentru retailerul de cosmetice și parfumuri

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul online de produse cosmetice și de îngrijire Notino a ajuns la un număr record de clienți pe piața din România, în anul 2021, înregistrând 260.000 de clienți noi față de anul precedent și ajungând la un total de 1,3 milioane de-a lungul anilor.

În ceea ce privește totalul produselor vândute în România, cea mai mare pondere o reprezintă produsele de make-up. Această categorie a reprezentat 29% din vânzări, urmată de categoria de îngrijirea părului cu 21,7% și de parfumuri cu 17,8%. În ultima categorie menționată, cel mai vândut parfum în timpul anului trecut a fost Lancome – La vie est belle. Numărul total de comenzi plasate în România în 2021 a fost de 1,37 milioane. În total, în anul precedent, Notino a livrat clienților români aproape 7 milioane de produse.

„Aceste cifre confirmă faptul că cererea pentru produse cosmetice și de îngrijire personală este încă în creștere, evoluție declanșată de pandemia de coronavirus. Clienții sunt astfel motivați în consum de dorința de a se simți mai bine”, a spus Zbyněk Kocián, CEO Notino.

Notino a stabilit un nou record de 737 de milioane de euro al cifrei de afaceri anuală, înregistrând o creștere de 35%, față de anul precedent. Ponderea României în cifra de afaceri totală este de 8%, plasând țara noastră în top 5 cele mai performante piețe pentru companie.

Retail jobs

În 2021, Notino a livrat 16,2 milioane de pachete și a vândut 77 de milioane de produse. Compania a stabilit un record de 180.000 de comenzi plasate într-o singură zi, pe 27 noiembrie, în cadrul promoției de Black Friday.

La nivel de grup, Notino a continuat să se dezvolte pe noi piețe în 2021, adăugând patru noi țări la rețeaua sa – Irlanda, Letonia, Lituania și Estonia. Retailerul online operează acum pe 28 de piețe unde ajunge la 20 de milioane de clienți, cu o creștere de 4 milioane față de anul precedent.

Notino este unul dintre cele mai mari magazine online care comercializeaza parfumuri si cosmetice din Europa. Compania a fost înființară în Republica Cehă în 2004. În prezent, Notino activează pe 28 de piețe europene, unde operează 26 de magazine fizice și are un portofoliu incredibil de 83.000 de produse, de la peste 1.500 de branduri.

Citeste si:
Vânzări crescute pentru retailerul Lego: cifrele înregistrate pentru primele 6 luni
Vânzări crescute pentru retailerul Lego: cifrele înregistrate pentru primele 6 luni
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Record de clienți noi pentru Notino în 2021. România, a cincea piață pentru retailerul de cosmetice și parfumuri