Lectură de 3 minute

25 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Raul Filip, Altex, la retailArena: Black Friday va dura 3 săptămâni

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Raul Filip, Director Achiziții Altex România, a dezvăluit în cadrul retailArena câteva detalii inedite despre campania de Black Friday din 2023, dar și despre rezultatele companiei pe anul acesta. 

Sursa foto: Ovidiu UDR/ retailArena 2023

Black Friday la Altex va dura 3 săptămâni, a precizat Raul Filip, la retailArena 2023.

”Vom adăuga produse la reducerile inițiale în funcție de cererea din piață și interesul clienților”, a mai indicat directorul de achiziții al Altex România.

În 2022, Black Friday la Altex a început pe 27 octombrie și s-a desfășurat în 4 etape, până pe 23 noiembrie.

„Prima lecție în vânzări este să ai produsul disponibil”

Compania s-a pregătit pentru evenimentele de vânzări din următoarea perioadă din timp, dată fiind complexitatea situației globale.

”Marfa e deja în depozite pentru Black Friday. Prima lecție primită de la șeful meu, când m-am angajat, a fost că vânzarea începe cu a avea produsul disponibil, restul – prețuri etc. - vedem apoi. Încercăm să nu promitem lucruri pe care nu le putem livra. E important să gândești ca la șah, 4-5 mutări înainte, și să ai o strategie pe termen lung”, a declarat Raul Filip.

Altex va ajunge la 130 de magazine până la sfârșitul anului

Altex este lider de piață în electro-IT a ajuns la magazinul cu numărul 127. Va mai deschide 3 magazine până la finalul anului și încă 6 în prima jumătate a lui 2024. Compania continuă să se axeze pe conceptul de omnichannel, care se bazează foarte mult pe experiența din magazine, unde sunt loializați clienții și unde se creează acea legătură emoțională pe care fiecare brand își dorește să o aibă cu clientul său.

Primele 9 luni din 2023 arată bine, iar așteptările sunt optimiste vizavi de Black Friday. Cifrele sunt în creștere în comparație cu anul trecut și Altex estimează că mulți clienți au amânat decizia de cumpărare pentru finalul anului.

Citeste si:
eMAG, Altex, Flanco și Samsung, amendate de Consiliul Concurenței pentru practici neloiale
eMAG, Altex, Flanco și Samsung, amendate de Consiliul Concurenței pentru practici neloiale

”Suntem optimiști, credem că noiembrie-decembrie vom vedea un sentiment mai optimist al clienților în piață, vom fi mai generoși la cumpărături”, a spus Raul Filip. ”O să ne batem între noi, industriile, cine accesează mai mult din portofelul clientului”.

Privind implementarea AI, directorul de achiziții al Altex România a precizat că există oportunitatea de a implementa mai multe tool-uri pe partea de comunicare cu clientul.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe FAN Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Raul Filip, Altex, la retailArena: Black Friday va dura 3 săptămâni