Lectură de 4 minute

05 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Ramona Pârvescu este noul Head of Unilever România, începând cu luna octombrie

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Ramona Pârvescu a fost numită Head of Unilever din România, începând cu luna octombrie, în locul lui Andrew Kennedy. În același timp, Ramona Pârvescu va deține și funcția de Head of Customer Development pentru Unilever din Europa Centrală și de Sud, într-un dublu rol.

„Echipa Unilever din South Central Europe este echipa mea de suflet, în care am făcut primii pași în cadrul companiei. Este o adevărată provocare și, bineînțeles, o bucurie să pot reprezenta Unilever România, un business cu o moștenire aparte, cu o echipă extraordinar de puternică și cu un potențial uriaș”, a declarat Ramona Pârvescu, Head of Romania and Head of South Central Europe Customer Development.

Ramona Pârvescu va coordona în perioada următoare operațiunile celor cinci divizii prezente pe plan local.

„Cel mai important obiectiv al meu este să rămân, în continuare, aproape de colegi și, împreună, să coordonăm operațiunile pentru cele 5 divizii, să răspundem nevoilor consumatorilor. Prin brandurile și produsele noaste, să ducem mai departe tradiția de a face bine în viețile românilor, să aducem schimbări pozitive în societate, continuând să construim moștenirea unei companii care s-a dezvoltat de-a lungul timpului cu integritate, pasiune și mândrie”, a precizat Ramona Pârvescu.

Aceasta s-a alăturat echipei Unilever în urmă cu 15 ani și a ocupat, de-a lungul timpului, roluri-cheie în divizia de Customer Marketing and Development, dobândind inclusiv experiență internațională în biroul Unilever din Olanda.

Începând cu 2018, Ramona Pârvescu, alături de o echipă de peste 100 de oameni, răspunde din biroul din București nevoilor consumatorilor din cele cinci piețe în care operează Unilever din Europa Centrală și de Sud (România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Republica Moldova), iar din luna octombrie a preluat și businessul Unilever din România.

Andrew Kennedy va conduce businessul din alte părți ale Europei

Andrew Kennedy, cel de la care Ramona Pârvescu a preluat coordonarea businessului local, va conduce pentru Unilever businessul din Europa Centrală și de Sud, precum și din Europa de Sud-Est, dar va prelua și conducerea categoriei Personal Care în Europa de Est.

„În luna iulie m-am alăturat unei echipe ambițioase, ce are scopul de a duce mai departe moștenirea unui business puternic și a unor proiecte locale dezvoltate cu pasiune. În Unilever, viziunea noastră este să fim lider în afaceri sustenabile, iar strategia noastră globală, axată pe dezvoltarea celor cinci mari categorii de produse, este piatra de temelie pentru fiecare dintre proiectele și inițiativele pe care le dezvoltăm pentru cetățenii din societățile în care suntem prezenți. Voi rămâne în continuare aproape de echipa din sud-centrul Europei, pentru a aduce la realitate viziunea unei companii ghidate de sustenabilitate și branduri cu misiuni puternice”, a spus Andrew Kennedy, Head of Personal Care East Europe, Head of SEE and of SCE.

Andrew Kennedy s-a alăturat echipei Unilever în urmă cu 25 de ani și a ocupat de-a lungul timpului funcții de conducere pe trei continente, de la Global Strategy Officer pentru Unilever în Marea Britanie, la Vice President of Customer Development în Thailanda, Africa de Sud și China.

Din 2020, Andrew coordonează businessul Unilever din sud-estul Europei, iar, începând cu luna iulie, a preluat și întreaga regiune din sud-centrul Europei.

Schimbările sunt parte din strategia organizațională implementată de Unilever la nivel internațional, prin care compania se va concentra pe promovarea culturii organizaționale agile și pe dezvoltarea celor cinci categorii de produse, la nivel global: Home Care, Ice Cream, Nutrition, Personal Care și Beauty & Wellbeing.

Lider global pe piaţa bunurilor de larg consum

Unilever este unul dintre liderii globali pe piaţa bunurilor de larg consum cu operațiuni puternice în peste 100 de țări și vânzări în peste 190 de țări. În regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever România.

Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marketing şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova. Unilever România coordonează operaţiunile de pe platforma industrială de la Ploieşti.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ramona Pârvescu este noul Head of Unilever România, începând cu luna octombrie