Lectură de 2 minute

04 Mai 2022 - Știri și Noutăți

R-CREATE oferă închiriere gratuită a ambalajelor reutilizabile destinate comerțului online

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

R-CREATE, compania care a lansat ambalajul returnabil pentru împachetarea coletelor comandate online, oferă închirierea gratuită pentru următoarele 10 platforme de e-commerce care își anunță intenția de colaborare în luna mai.

În prezent, startup-ul românesc și-a extins lista de parteneri care au adoptat soluția către industriile de fashion, produse pentru copii, jucării și librării.

Serviciul R-CREATE este disponibil în rețeaua națională DPD din ianuarie 2022 și înregistrează deja peste 1.000 de utilizări pe lună, de la 10 branduri partenere. Soluția de împachetare eco-friendly poate fi implementată de companiile care vând produse de dimensiuni standard, din zona de fashion (haine, încălțăminte și accesorii), cosmetice & personal care; produse pentru copii, accesorii IT&C și telefoane; jucării; bio și băcănie (produse alimentare neperisabile); cărți și accesorii de librărie. În lista partenerilor R-CREATE, care au implementat deja această opțiune, se află și Cărturești, Miniprix, Nemira și Hiphip.

Oricine face cumpărături online de pe site-urile partenerilor poate alege soluția de livrare cu R-CREATE în secțiunea check-out de pe site, selectând livrare cu ambalaj reutilizabil.

„Ne propunem ca în următorii 3 ani să avem peste 1,5 milioane de tranzacții cu R-CREATE și ne dorim să ducem soluția la cât mai multe magazine online din România. În același timp, odată cu extinderea parteneriatelor noastre ne dorim să oferim celor de acasă posibilitatea de a primi produsele comandate online de pe site-urile preferate prin livrarea cu ambalajul reutilizabil, la un click distanță”, declară Linda Vasilescu, fondatoarea R-CREATE.

Utilizarea opțiunii R-CREATE răspunde provocărilor climatice și aduce beneficii pentru companiile partenere, dar și pentru clienți.

Ca mecanism, soluția este de tip packaging as a service: necesarul de ambalaje este livrat la depozit și facturarea se face doar pentru cele consumate. Când ajung la destinație, ambalajele sunt returnate pe loc după livrarea coletului și sunt întoarse la depozit pentru o nouă folosire. Sunt disponible ambalaje de tipul cutie, mapă sau pungă, iar în funcție de tipul de ambalaj, acesta se poate folosi între 100 și 500 de cicluri logistice.

R-CREATE estimează că va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă cu această soluţie.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  R-CREATE oferă închiriere gratuită a ambalajelor reutilizabile destinate comerțului online