Lectură de un minut

15 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Purcari: Vânzările către Ucraina, Belarus și Federația Rusă reprezintă mai puțin de 6% din total

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Vânzările către Ucraina, Belarus și Federația Rusă reprezintă mai puțin de 6% din totalul vânzărilor grupului Purcari în 2021, anunță compania și precizează că încă nu a fost informată despre anulări semnificative ale contractelor existente.

În martie, creanțele comerciale aferente clienților localizați în Ucraina, Belarus și Rusia reprezintă 988.000 de dolari. Echipa executivă consideră posibilitatea de a constitui un provizion de 709.000 de dolari.

Producătorul de vin din Republica Moldova precizează că nu a înregistrat până în prezent perturbări semnificative în activitatea operațională, și va continua să evalueze impactul financiar, precum și riscurile și incertitudinele aferente războiului din Ucraina asupra activității de business.

Compania precizează că nu a întâmpinat perturbări semnificative ale activității sale de producere în România și Moldova și nu întâmpină perturbări semnificative în lanțul de aprovizionare.

Purcari, ajutor pentru refugiații ucraineni

Echipa Purcari a lansat pentru valul de refugiați un centru de ajutor și o linie de contact 24/7 începând cu după-amiaza zilei de 24 februarie, pentru a aranja cazarea pentru cât mai multe din familiile de ucraineni care fug din zona de conflict. Circa 8.000 de refugiați s-au oprit la cortul improvizat să primească produse de primă necesitate: apă, băuturi calde, sandvișuri, pachete igienice, cartele telefonice gratuite, haine și asistență în a găsi un loc de cazare.

Veniturile Purcari au crescut cu 20% ajungând la 244,6 milioane de lei, în 2021, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Vinurile de Purcari, companie cu sediul în Republica Moldova, se exportă în peste 25 de ţări ale lumii, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, China, Polonia și Țările Baltice. În 2018, Grupul Purcari s-a listat la Bursa de Valori din București.

Citeste si:
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Purcari: Vânzările către Ucraina, Belarus și Federația Rusă reprezintă mai puțin de 6% din total