Lectură de 2 minute

09 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Puma devine partener oficial al Formula 1

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania sportivă Puma și Formula 1 anunță semnarea parteneriatului prin care Puma devine furnizorul oficial al curselor de Formula 1 și va începe să producă îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii F1. În plus, Puma va echipa staff-ul F1 de pe pistă și va crea îmbrăcăminte pentru fanii Formulei 1, adresându-se diverselor audiențe ale sportului, atât prin colecții interesante de lifestyle, cât și de motorsport. Contractul include drepturi exclusive de comercializare a îmbrăcămintei F1 și a echipamentului celor zece echipe din circuit începând cu 2024.

Puma are o istorie lungă în motorsport. Începând cu mijlocul anilor 80, compania a dezvoltat salopete ignifuge, încălțăminte de curse și alte echipamente pentru piloții de F1, precum și colecții de îmbrăcăminte și încălțăminte, fanwear și colecții de lifestyle pentru cele mai de succes echipe din acest sport.

Astăzi, PUMA este principalul furnizor de echipamente de cursă și colecții de lifestyle în Motorsport cu parteneri precum Mercedes AMG Petronas F1, Scuderia Ferrari, Alfa Romeo F1 Team Stake, BMW M Motorsport și Porsche Motorsport.

Formula 1 a cunoscut o creștere accentuată a popularității în ultimii ani, baza sa de fani devenind mai tânără și mai diversă. Audiențele TV cumulate au crescut de asemenea și au ajuns la 1,5 miliarde de telespectatori, numărul persoanelor care au urmărit cursele atingând cifre record în anul 2022, în timp ce sportul continuă să crească pe rețelele de socializare.

Prin acest parteneriat, Puma are oportunitatea să își consolideze prezența dominantă în acest sport prin adresarea către o bază mai mare de fani, să acceseze grupuri de consumatori diverse și să aducă inspirație echipamentului de pe pistă și modei din afara acesteia.

Primele produse Puma x Formula 1 vor fi disponibile în magazinele Puma din întreaga lume și pe Puma.com, începând cu Februarie 2024.

Puma este unul dintre cele mai cunoscute branduri sportive din lume. Timp de 75 de ani PUMA a promovat neîncetat sportul și cultura, creând produse rapide pentru cei mai rapizi atleți ai lumii. PUMA oferă produse de performanță și produse de lifestyle inspirate de sport în categorii precum fotbal, alergare și antrenament, baschet, golf și sporturi cu motor. Grupul Puma deține mărcile Puma, Cobra Golf și stichd. Compania își distribuie produsele în peste 120 de țări, are aproximativ 20.000 de angajați în întreaga lume și are sediul central în Herzogenaurach/Germany.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Puma devine partener oficial al Formula 1