Lectură de 2 minute

04 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Proprietarul Zara vinde online produsele brandului său cu prețuri reduse Lefties

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Grupul Inditex, liderul pieței de fashion, ce deține brandurile Zara, Bershka, Stradivarius, a anunțat că a început să vândă online produsele brandului său cu prețuri reduse, Lefties. Decizia grupului Inditex vine pe fondul dobândirii unui avantaj digital față de lanțul de fashion cu articole tip discount, Primark. Vânzările online pentru marca de produse cu preț redus Lefties au început de joi, în Spania și Portugalia, însă nu există o informație privind intenția de extindere și pentru alte teritorii unde este disponibil brandul Lefties.

În prezent, Lefties vinde articole de îmbrăcăminte la prețuri reduse, pentru femei, bărbați și copii, în șase țări - Spania, Portugalia, Mexico, Qatar și Arabia Saudită, prin intermediul a 100 de magazine, notează Fashion Network.

Înființat prima oară în 1999, ca o modalitate de a "elibera" unitățile Zara de colecțiile din vechile sezoane, Lefties are acum proprii designeri. Totuși, vizibilitatea este una scăzută, în comparație cu alte branduri din portofoliul grupului Inditex, cum ar fi Zara, Bershka sau Massimo Duti.

Prin comparație, Primark, deținut de Associated British Food este extrem de activ pe platformele de socializare unde este și foarte popular, dar nu are magazin online pentru vânzări. În contextul izbucnirii pandemiei COVID- 19, vânzările online au avut o creștere majoră, însă costul livrării comenzilor afectează, mai ales pentru produsele low-cost, marjele de profit.

Te-ar putea interesa și: Pandemia a costat Primark aproape 900 milioane de euro. Discounterul de fashion așteaptă o scădere de 70% a profitului

Analiştii de la Societe Generale au calculat că vânzările online nu ar fi unele benefice pentru Primark din punct de vedere al profitului, luându-se în considerare pentru lanţul britanic opțiunea de a oferi livrări şi retururi gratuite. Dacă ar oferi servicii online de tip click and collect se estimează că marja de profit ar scădea cu cinci puncte procentuale.

În schimb, conform analistului Anne Chritchlow al Societe Generele, "Inditex are infrastructură IT şi capacităţile oferite de celelalte branduri pentru a putea să asigure funcţionarea online a unui brand low-cost", în timp ce "Primark ar trebui să înceapă de la zero".

De altfel, John Bason, director financiar la Associated British Foods, proprietarul Primark, declara în iunie anul acesta că lanţul britanic nu are de gând să se răzgândească referitor la lipsa unei oferte online.

Citeste si:
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proprietarul Zara vinde online produsele brandului său cu prețuri reduse Lefties