Lectură de un minut

04 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Francezii de la Proplast vor să cumpere producătorul de recipiente din plastic pentru industria alimentară Omniform

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul Proplast, din Franța, va prelua, prin intermediul Nutripack SAS, grupul Omniform SA, care produce în România recipiente din plastic de unică folosință, destinate în principal industriilor alimentare.

Grupul Proplast este activ pe piața europeană, în principal, în sectorul producției de ambalaje din plastic rigid, dar desfășoară activități și în domeniul vânzării de pahare de plastic reutilizabile și în cel al producției de echipamente și instrumente necesare pentru injecția plasticului.

Grupul Omniform este specializat în producția de ambalaje, tăvi și blistere personalizate, în principal, pentru industrii alimentare. Omniform SA este prezent pe piața din România prin intermediul Duton Plast Muscel SA, care produce recipiente din plastic de unică folosință, destinate în principal industriilor alimentare.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul de presă emis de autoritate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Francezii de la Proplast vor să cumpere producătorul de recipiente din plastic pentru industria alimentară Omniform