Lectură de 2 minute

25 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Proiect unic în România: Ce va construi IULIUS în locul fabricii Carbochim

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

IULIUS pregătește un proiect mixt de reconversie urbană, cu funcțiuni în premieră pe retail. Despre acest subiect a vorbit Anca Năsui, Leasing Manager de Dezvoltare al Iulius, la evenimentul retailArena, organizat de retail.ro.

 

Sursa foto: IULIUS

În vederea construirii noului proiect la Cluj, reprezentanții IULIUS au relocat fabrica Carbochim în altă zonă a orașului și au investit 5 milioane de euro în retehnologizarea acesteia.

Pe lângă magazinele ancoră, ca cele de decorațiuni interioare, modă și mobilă, unele în premieră, în noul proiect mixt din Cluj vor exista și zone de recreere și de cultură.

„Va fi un proiect mixt unic, cu multe premiere, pe lângă magazinele ancoră, de modă, restaurante concept și funcțiuni de recreere, vom construi un amfiteatru – sală de spectacole, fiind prima dezvoltare de acest fel de acest fel dintr-un proiect de real estate. Proiectul va conține și un fresh market, o zonă cu produsele producătorilor locali. Estimăm că proiectul va fi finalizat în cel mult trei ani și va fi inițiat după aprobarea planului urbanistic zonal”, a transmis Năsui.

Mai mult decât atât, Năsui a adăugat că proiectul se va extinde pe o suprafață de 115.000 de metri pătrați închiriabili de retail.

Proiectul mixt de la Cluj va fi un proiect pentru comunitate, cu numeroase facilităţi recreative şi cu o atenție specială față de nevoile familiilor cu copii. Printre facilitățile disponibile vor fi centre de entertainment pentru familii, spații pentru evenimente în interior şi exterior, facilități ce încurajează mișcarea și spații de joacă, librărie-concept, fresh market, centru cultural, sală de spectacole şi peste 5 hectare de zone verzi.

Compania IULIUS este dezvoltator și operator real estate specializat în proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe Fan Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Citeste si:
RetuRO extinde centrele de colectare din Cluj și în alte 5 județe: 500 de locuri de muncă vor fi create
RetuRO extinde centrele de colectare din Cluj și în alte 5 județe: 500 de locuri de muncă vor fi create

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proiect unic în România: Ce va construi IULIUS în locul fabricii Carbochim