Lectură de 2 minute

22 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Programul Rabla pentru Electrocasnice la Altex: clienții sunt ajutați de consilieri să își facă cont în platforma AFM

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul electro-IT Altex ajută clienții care au dificultăți în a se înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice, în sesiunea din decembrie 2021. Consilierii din magazinele Altex și Media Galaxy le vor arăta pașii care trebuie urmați pentru a-și crea un cont ȋn platforma AFM.

Programul național Rabla Electrocasnice este derulat de Ministerul Mediului, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Procedura de înscriere pentru obținerea voucherului rabla este online, iar voucherul este transmis solicitantului, pe e-mail, în format PDF.

,,Ȋncurajăm toți clienții să profite atât de programele naționale, cât și de ofertele reteiler-ilor, pentru a-și reȋnnoi tehnologia. Produsele noi oferă beneficii suplimentare, confort sporit, și, ȋn cele mai multe cazuri, un consum scăzut de energie. Asta ȋnseamnă costuri mai mici la facturi și este un aspect extrem de important ȋn actualul context.

Din experiența anilor trecuți, procesul de ȋnscriere ȋn programul Rabla este unul dificil pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu mediul online. Tocmai de aceea, am decis să le dăm o mână de ajutor celor care ne solicită. Este suficient să vină cu telefonul mobil sau tableta proprie ȋn magazinele Altex și Media Galaxy, iar consultanții noștri le vor arăta pașii care trebuie urmați pentru a-și face cont ȋn platforma AFM”, spune Edvin Abdulachim, director comercial Altex România.

Etapele programului național Rabla Electrocasnice, decembrie 2021:

19 - 25 noiembrie – ȋnregistrarea beneficiarilor (crearea conturilor ȋn platformă);

25 noiembrie - 2 decembrie: generarea voucherelor pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice – 400 lei/voucher;

3 - 9 decembrie: generarea voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete – 400 lei/voucher televizor, 500 lei/voucher laptop, 300 lei/voucher tabletă;

Citeste si:
Beko lansează o nouă generație de electrocasnice sustenabile 
Beko lansează o nouă generație de electrocasnice sustenabile 

10 - 16 decembrie: generarea voucherelor pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 400 lei/voucher aer condiționat și uscătoare, 200 lei/voucher aspiratoare.

Rabla pentru Electrocasnice la Altex

Ȋn paralel cu programul național, Altex derulează propriul program de reciclare, numit Rabla pentru electrocasnice mari (mașină de spălat vase/rufe, uscător, combină frigorifică, side-by-side), ȋncă de acum opt ani.

Clienții care aleg să dea la schimb un electrocasnic vechi, beneficiază de ridicarea acestuia, de la domiciliu, și, ȋn același timp, primesc un voucher ȋn valoare de 150 de lei, pentru cumpărături ȋn magazinele fizice și online Altex și Media Galaxy.

Doar în 2020, Altex a colectat de la clienții săi mai bine de 17.000 de tone de DEEE, adică peste 390.000 de aparate electrice și electrocasnice.

Altex are peste 125 de magazine deschise în țară. Compania va deschide zece magazine anul viitor și va angaja până la 1.000 de salariați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Programul Rabla pentru Electrocasnice la Altex: clienții sunt ajutați de consilieri să își facă cont în platforma AFM