Lectură de 3 minute

17 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Asociația Sută la Sută Românesc a lansat un program de educație nutritivă pentru adolescenți. Campania, susținută de Mondelēz

Angela Alexandru

Asociația Sută la Sută Românesc a lansat, în parteneriat cu cinci licee din București, un program educațional dedicat mâncatului conștient. “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este desfășurat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - ANPC - și este susținut de Mondelēz International.

Tendințele identificate la nivel global, conform raportului anual State of Snacking™, arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente, fiind, de asemenea, preocupați de controlul porțiilor.

Obiectivul principal al programului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Poate te interesează și cum gustările au devenit sursă de confort în pandemie.

”Acest program vine ca o completare a acțiunilor pe care ANPC le-a dezvoltat și implementat în ultima perioadă. Ca mamă, îmi doresc ca cei doi copii să învețe într-un mod cât mai atractiv și cât mai corect despre alimentația echilibrată și despre cum pot lua gustări în mod conștient. Pe lângă workshop-ul dedicat citirii corecte a etichetelor produselor, mă voi alătura elevilor de liceu și  voi ține jurnalul de mâncat conștient”, a declarat Valentina Veronica Mitran-Piticu, vicepreședinte ANPC.

Citeste si:
Nivea investește 20 de milioane de euro în proiecte pentru bebeluși, persoane cu deficiențe de vedere sau vârstnici ce suferă de demență

Gustări sănătoase pentru adolescenți

”Am conturat acest program educațional adresat, cu precădere, claselor a X-a și a XI-a. Credem că prin acest program, putem să le arătăm tinerilor cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, răspunzând nu doar la întrebarea: ce mănânc, dar și la întrebările cum și de ce mănânc și, de asemenea, să fie atenți la citirea etichetelor când aleg o gustare”, a declarat Lidia Feher, Project Lead al proiectului.

Programul este dezvoltat în parteneriat cu Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competențe în Nutriție și consilier Metabolic Balance. Elevii, alături de diriginții și directorii celor 5 licee au participat în cadrul lui la workshop-uri și la întâlniri online susținute de aceasta, dar și de Florentina Baloș și de Cosmin Natanticu, care le-au explicat elevilor importanța gustărilor, și de psihologul Iulia Avădănii care a vorbit despre emoțiile care stau la bază atunci când alegem gustările. Pentru a completa informațiile cu rol educațional, reprezentanții ANPC vor susține un workshop cu elevii despre etichetele produselor, rolul acestora și cum se pot interpreta principalele informații înscrise pe ambalaje.

La finalul programului, va avea loc o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), în cadrul căreia elevii vor fi invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei. De asemenea, 10 dintre participanții în program vor învăța de la Mădălina Preda, Consultant în organizare și planificare, cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de sesiuni de mentorship din partea angajaților companiei Mondelēz International.

Citeste si:
Miele dedică etapei de testare a produselor o treime din timpul de dezvoltare

Programul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” se derulează în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, este gândit strict din perspectivă educațională.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Asociația Sută la Sută Românesc a lansat un program de educație nutritivă pentru adolescenți. Campania, susținută de Mondelēz