Lectură de 2 minute

05 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Profi inaugurează noua generație Profi City: primul magazin, deschis în Timișoara

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Retailerul Profi a inaugurat la Timișoara primul magazin Profi City din noua generație de locații care se bucură de îmbunătățirile testate în concept store-ul din Ploiești, format cunoscut in interiorul companiei sub denumirea de Monaco.

Spre deosebire de recent inauguratele ProfiGo, magazine de mici dimensiuni amplasate în zone de trafic intens și de birouri, Profi City are o suprafață mai mare și un sortiment mai bogat, este un mic supermarket pentru zone rezidențiale, destinat celor care cumpără pentru a completa ceea ce poate au omis să-și ia cand și-au făcut cumpărăturile principale în magazine mai mari.

Profi City prezintă o zona de convenience mai largă decât a magazinelor ProfiGo destinate cumpărătorului foarte grăbit care nu dorește decât cele necesare pentru consum imediat și, poate, doar încă ceva în plus.

Fata de vechiul Profi City, noul format este mai bine adaptat actualelor așteptari ale cumpărătorilor, fiind acum dotat cu vitrina asistată, zona gastro și coffee corner. La vitrina asistată se găsesc mezeluri de la furnizori locali, specialități din carne de oaie, de porc, de pui și de curcan, alături de diferitel varietăți de brânza și cașcaval.

În zona gastro a noului magazin Profi City se găsesc pizza, burgeri, sandvișuri, prăjituri, patiserie, plăcinte și pâine.

Profi a deschis, tot în Timișoara, două magazine sub formatul ProfiGo în luna februarie, acestea fiind primele unități sub noul concept ce combină funcționalitățile magazinului de proximitate cu cele ale unuia de convenience.

Cele două unități ProfiGO de azi sunt versiuni remodelate ale magazinelor care deja funcționau la parterul sediului Profi, pe Calea Sever Bocu nr.31, și pe Intrarea Doinei, nr. 19-21. Treptat, mai multe magazine Profi City vor fi remodelate sub formatul ProfiGo.

Noul format a fost anunțat pentru prima oară anul trecut, în septembrie, la inaugurarea magazinului concept Profi de la Ploiești, în cadrul căruia era testat ca zonă de convenience. Reprezentanții retailerului spun că rezultatele inițiale s-au dovedit încurajatoare și că ProfiGo este una dintre mizele Profi pentru acest an.

Citeste si:
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței
Achiziționarea magazinelor Profi de către Mega Image, în atenția Consiliului Concurenței

De altfel, planurile retailerului pentru piața locală sunt destul de ambițioase: Profi vrea să "atace" piața locală și să devină al doilea mare retailer prin deschiderea a 1300 de magazine noi până în 2024, dintre care aproximativ 270 de locații anul acesta.

De la începutul anului, Profi a inaugurat deja 31 de magazine și până la sfârșitul lui 2021 urmează să mai deschidă alte peste 200 de locații. Cu 1433 de magazine în 642 de localități și aproape 22.000 de angajați, Profi este lanțul de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică și cel mai mare număr de magazine din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi inaugurează noua generație Profi City: primul magazin, deschis în Timișoara