Lectură de 2 minute

24 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Profi a redus cantitatea de deșeuri pusă pe piață în ultimul an printr-un parteneriat cu Kangoopack

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

În parteneriat cu Kangoopack, companie care oferă soluții integrate de ambalare, Profi și-a optimizat procesul de ambalare și a obținut o reducere a poluării prin diminuarea cantităților de plastic si carton puse în piață, ca parte a strategiei companiei de a proteja mediul înconjurător.

În ultimele 12 luni, această cooperare a permis reducerea cu 60 de tone a cantității de deșeuri de carton și cu 130 de tone a celei de folie stretch utilizată la înfolierea paleților expediați zilnic din depozitele regionale către rețeaua de magazine Profi.

“În această perioadă plină de provocări, companiile caută să-și optimizeze procesele operaționale investind în tehnologii noi, în automatizarea proceselor de ambalare și obțin astfel o reducere a costurilor aferente per unitatea de produs livrat. Mai departe, companiile obțin o calitate ridicată și constantă a ambalării printr-un control mai bun al procesului de aprovizionare evitând astfel sincopele ce pot apărea ca urmare a lipsei de personal specializat sau vârfurile de sezon, când se impune o flexibilitate foarte mare din partea firmelor”, a declarat Mariel Petric, CEO Kangoopack.

Tendințe în retail: automatizarea procesului de ambalare

Lanțul de distribuție a mărfurilor s-a diversificat substanțial ca urmare a cerințelor tot mai mari ale clienților finali. Dacă în trecut marfa era livrată pe filiera Producător – Revânzător en-gros – Client final, odată cu apariția și dezvoltarea companiilor din Retail, acest lanț a evoluat spre forma Producător – Companie Retail – Operator Logistic care pregătește comenzile –Transportator - Rețea Magazine Retail – Client final. În tot acest lanț nou, fiecare adaugă valoare, dar, în același timp, adaugă și un cost suplimentar în prețul final al produsului către client. Pentru a fi competitivi în piață, pentru a putea oferi produsul la un preț care să nu fie prohibitiv pentru clientul final apare nevoia tot mai pregnantă de a eficientiza activitatea fiecărei verigi din acest lanț de distribuție. În acest sens, optimizarea costurilor de producție și a celor de distribuție sunt acțiunile obligatorii de luat. Iar costul cu ambalarea produselor (la producător și la firmele de logistică/transport) reprezintă o pondere importantă.

Cu peste 1300 de magazine în sute de localități din întreaga țară și mai bine de 21.000 de angajați, PROFI este cea mai extinsă rețea de retail modern și se afla la vârful ierarhiei celor mai mari angajatori privați din România.

Companie antreprenorială cu capital 100% românesc, Kangoopack și-a propus încă de la înființare să ajute clienții din orice industrie să își optimizeze costurile cu ambalarea produselor prin oferirea de soluții integrate și inovative – referindu-ne aici la echipamente de ambalare, produsele folosite de acele echipamente și know-how-ul procesului de ambalare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Profi a redus cantitatea de deșeuri pusă pe piață în ultimul an printr-un parteneriat cu Kangoopack