Lectură de un minut

30 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Produse alimentare sârbești vor fi disponibile pentru prima oară pe rafturile retailerului Remarkt

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Noul jucător din retailul modern românesc Remarkt va aduce pe rafturile magazinelor sale diverse produse sârbești, cum ar fi dulciuri, condimente, vinuri, carne uscată și conserve, iar acest lucru este o premieră, după mai multe negocieri purtate de comercianții celor două țări.

Ambasadorul Serbiei în România, Ștefan Tomasevic, a declarat unei agenții locale de știri că până în prezent nu există aproape niciun produs sârbesc disponibil în România, titrează Economedia. Acesta a completat că au mai fost astfel de încercări, dar care până acum nu s-au concretizat. Produsele vor fi listate, în premieră în România, în magazinele Remarkt.

Reţeaua Remarkt este construită pe bazele a două hipermarketuri Real - vândute de grupul german Metro în 2017 - și operează mai ales în zona de vest a țării, în Arad, Oradea și Timișoara. Brandul deține în prezent mai multe unități, sub diverse formate: hipermar­ke­turi, magazine de proximitate, magazine outlet.

Includerea de produse sârbești în portofoliul unităților vine în contextul în care în zonele unde brandul este prezent se află multe persoane de această naționalitate.

Aparent, rezultatul a venit după negocieri care au durat mai mult de un an, cu mai mulți fermieri sârbi care își vor putea vinde produsele locale în lanțul de retail Remarkt.

Selecția de produse sârbești este așteptată să ajungă pe rafturile din magazine până de Paște.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Produse alimentare sârbești vor fi disponibile pentru prima oară pe rafturile retailerului Remarkt