Lectură de un minut

03 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul italian de ciocolată Ferrero vrea ca toate ambalajele sale să fie 100% reciclabile până în 2025

Advertorial

Abonează-te pe  

Producătorul italian de ciocolată Ferrero a făcut încă un pas în strategia sa de sustenabilitate, angajându-se ca 100% din ambalajele sale să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

Sursa foto: Ferrero Rocher/ Facebook

Conform celui de-al 13-lea raport de sustenabilitate al grupului, acest obiectiv a fost atins în proporție de 83% până în anul 2021, scrie European Supermarket Magazine.

Activitățile se vor concentra pe patru domenii în următorii trei ani:

  • dezvoltarea și reformularea ambalajelor existente;
  • investiții în inovare;
  • asocierea cu instituțiile naționale de gestionare a deșeurilor;
  • educarea consumatorilor către o economie circulară, împreună cu acțiuni de eliminare a deșeurilor.

Noi ambalaje Ferrrero

Ca parte a acestui angajament, vor fi lansate noi ambalaje cu un design ecologic pentru linia sa de ciocolată Ferrero Rocher. Cutia din polipropilenă este mai ușor de reciclat și reduce amprenta de carbon a ambalajului cu 30% față de cutiile anterioare.

Reformularea a fost implementată pentru prima dată în septembrie 2021 pe cutiile de 16 și 30 de bucăți și va fi introdusă treptat pe cutia cadou de 24 de piese începând din 2023.

De la introducerea acestui ambalaj în septembrie 2021, a fost redusă cantitatea de plastic folosită cu aproximativ 2.000 de tone, potrivit informațiilor oferite de companie.

Odată introdus noul ambalaj ecologic în întreg portofoliu Ferrero Rocher, se estimează că va fi evitată utilizarea inutilă a aproximativ 10.000 de tone de plastic.

Compania își propune, de asemenea, să își reducă amprenta de carbon cu 43% pe tonă de produs până în 2030, precum și să investească în energie regenerabilă. În prezent, 84% din electricitatea achiziționată în fabricile de producție Ferrero provine din surse regenerabile și până la 16 din instalațiile companiei funcționează cu energie electrică 100% regenerabilă.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul italian de ciocolată Ferrero vrea ca toate ambalajele sale să fie 100% reciclabile până în 2025