Lectură de un minut

11 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul german de detergenți Dalli renunță la fabrica de la Timișoara, care are peste 300 de angajați

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul german de detergenți Dalli își regândește strategia și renunță după șapte ani la fabrica din Timișoara, care are peste 300 de angajați, urmând să o vândă sau să o închirieze până la finalul anului.

Dalli a transmis că planifică diminuarea numărului de salariați de la fabricile din Stolberg, Flörsheim-Dalsheim, Hoensbroek și Heerde, precum și despărțirea de fabriciile din Timisoara și Warth, din cauza modificărilor continue ale pieței, precum și a prețurilor aflate în creștere la materii prime și energie.

„Locațiile din Stolberg, Flörsheim-Dalsheim, Heerde și Hoensbroek vor fi consolidate. Dalli-group planifică să înceteze pas cu pas activitatea de la locația Warth, până la sfârșitul anului 2022, după care va închide fabrica. Și în Timișoara este planificat ca producția Dalli să fie predată până la data de 31.12.2022, fie prin vânzare sau prin închidere. Pentru locația Westerburg compania verifică posibilitățile de întrebuințare și orientare pe viitor”, se arată într-un comunicat de presă publicat de companie.

Între 550 și 600 de locuri de muncă din fabricile și filialele Dalli vor fi afectate, conform planificării actuale. Alte 125-150 de joburi din domeniile adiacente vor fi afectate.

Grupul Dalli se va concentra pe activități în domeniile Personal Care și Home Care.

Grupul Dalli este un producător de bunuri de consum care produce mărci comerciale în Europa în segmentele de îngrijire personală şi de îngrijire a casei.

Fabrica Dalli de la Timişoara are 320 de angajaţi, o cifră de afaceri de 434 de milioane de lei și un profit de 7,5 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Germanii sunt prezenți în România din 2015, după ce au preluat compania de la grupul Procter&Gamble.

Citeste si:
Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez
Protest al angajaților Carrefour: ce cer aceștia de la gigantul francez
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul german de detergenți Dalli renunță la fabrica de la Timișoara, care are peste 300 de angajați