Lectură de 2 minute

19 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul farmaceutic german Stada investește 48,3 milioane de euro într-o nouă fabrică, în Turda, județul Cluj

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Stada România, subsidiara din România a grupului farmaceutic german Stada Arzneimittel AG, anunță o investiție de 48,3 milioane de euro într-o nouă fabrică de producție ce va fi construită în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj și va fi gata în 2024, urmând să angajeze 375 de persoane.

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, în care grupul Stada își desfășoară operațiunile.

Retail jobs

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, finalizat tot în acest an, aproape de unitățile de producție Stada din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate piețele europene”, subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

Fabrica Stada din Turda va fi gata în 2024

Termenul de finalizare a facilității de producție este planificat pentru luna octombrie 2024 și va avea 375 de angajați.

Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Stada este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. Grupul produce medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice de înaltă specialitzare și produse fără prescripție medicală pentru consumatori. La nivelul anului 2020, Stada a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro si EBITDA de 713,3 milioane euro. Stada Arzneimittel este prezentă în aproximativ 120 de țări, cu circa 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și peste 12.300 de angajați în întreaga lume.

Citeste si:
McDonald’s deschide un nou restaurant în România, după o investiție de 7 milioane de lei
McDonald’s deschide un nou restaurant în România, după o investiție de 7 milioane de lei

Stada România este parte integrantă a grupului Stada Arzneimittel AG si este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin doua entitati, Stada M&D și Stada Hemofarm, laborator specializat în testarea produselor provenite din întreg grupul Stada. În 2020, Stada România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 21 milioane euro, incluzand vânzările asimilate ale produselor Walmark, ce au fost integrate după cumpărarea companiei în anul 2019, plasându-se astfel în top 10 producători de medicamente generice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul farmaceutic german Stada investește 48,3 milioane de euro într-o nouă fabrică, în Turda, județul Cluj