Lectură de 2 minute

25 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Producătorii agricoli investesc în soluții pentru a reduce pagubele provocate de secetă

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Cu greu există o parte a țării care să nu fie afectată de lipsa îndelungată de precipitații. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, peste 400.000 de hectare din România sunt afectate de secetă, iar numărul cererilor de despăgubire crește de la o zi la alta. Impactul secetei poate fi observat, de asemenea, în statisticile de vânzări ale Malagrow România, unde cererea de biostimulatori pentru a diminua efectele stresului cauzat de secetă asupra plantelor a crescut cu peste 40 de procente față de primăvara acestui an.

Sursa foto: Pixabay.com

Statisticile de vânzări indică, în mod clar, că fermierii români sunt implicați într-o luptă uriașă cu seceta, care a provocat pagube semnificative în multe zone ale țării. Agricultorii au investit mult mai mult decât de obicei în biostimulatori care ajută plantele să facă față stresului cauzat de lipsa precipitațiilor.

Toate acestea se reflectă în faptul că astfel de produse de la Malagrow România au fost foarte solicitate de fermieri în ultimele luni. Cererea pentru biostimulatorul Megafol, care se potrivește perfect pentru acest scop, a crescut cu aproape o treime. Acest produs a fost foarte solicitat atât de horticultori, cât și de fermierii care au culturi arabile.

Din cauza temperaturilor ridicate, o problemă frecvent semnalată de fermieri în culturile lor a fost deficitul de calciu, ceea ce i-a determinat să folosească mai multe suplimente cu calciu. Calbit C de la Malagrow România s-a vândut foarte bine în ultimele luni – vânzările au crescut cu aproape 24 la sută – deoarece produsul asigură un aport adecvat de calciu chiar și la temperaturi ridicate.

Retail jobs

Conform statisticilor de vânzări ale companiei, un alt produs pentru care vânzările au crescut semnificativ este Radifarm, un biostimulator cu care fermierii au reușit să reînnoiască în mod constant sistemul radicular al plantelor. Cererea pentru acest produs a crescut cu 42%.

"Întărirea și reînnoirea sistemului radicular al plantelor și eliminarea deficitului de calciu sunt deosebit de importante în perioadele cu temperaturi ridicate. Fără rădăcini bine dezvoltate, planta nu își poate menține producția, iar deficitul de calciu poate cauza pierderi importante de producție. Mulți fermieri au recunoscut acest lucru și au răspuns la această problemă prin achiziționarea de biostimulatori care pot oferi o soluție la stresul provocat de secetă", a declarat Csaba Éber, director general al Malagrow România.

Din datele Malagrow România reise faptul că producătorii agricoli au devenit mai sensibili la prețuri, motiv pentru care produsele în ambalaje mai mici s-au vândut foarte bine în ultimele luni. Gama de îngrășăminte Master Supreme a devenit, de asemenea, extrem de populară, deoarece a demonstrat rezultate spectaculoase la culturile de tomate și de ardei, chiar și la jumătate din doză.

În România, potrivit rapoartelor primite de Ministerul Agriculturii, principalele pagube cauzate de lipsa îndelungată a precipitațiilor au fost înregistrate la culturile de grâu, triticale, porumb și floarea-soarelui.

Citeste si:
Chesnoiu, ministrul Agriculturii: Riscăm ca în perioada următoare să ne confruntăm cu o secetă severă, mai ales în estul și sud-estul României
Chesnoiu, ministrul Agriculturii: Riscăm ca în perioada următoare să ne confruntăm cu o secetă severă, mai ales în estul și sud-estul României

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorii agricoli investesc în soluții pentru a reduce pagubele provocate de secetă