Lectură de 2 minute

18 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul român de polistiren VeroTherm va deschide primul centru logistic din afara țării și va investi 15 milioane de euro în fabricile din România m

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul român de polistiren È™i mortare uscate VeroTherm intenÈ›ionează să deschidă primul centru logistic din afara țării, în Marea Britanie, în vederea extinderii operaÈ›iunilor companiei pe pieÈ›ele externe. Noul centru logistic va fi amenajat în Londra, în zona stadionului Wembley, È™i va funcÈ›iona ca punct de vânzare È™i livrare a produselor VeroTherm. 
 

Sursa foto: VeroTherm

Acest demers este realizat în parteneriat cu firma Essential Green Solutions Limited, coordonată de oamenii de afaceri Oves Jasat È™i Ionel Giuran.
InvestiÈ›ia în amenajarea centrului logistic se va ridica în această etapă la 250.000 euro È™i va fi utilizată cu precădere pentru amenajarea spaÈ›iului la standardele optime desfășurării activității.

În centrul logistic din Londra vor fi disponibile exclusiv produse marca VeroTherm, precum diferite tipuri de polistiren, adezivi, plăci de armare, dibluri, profile de aluminiu, amorse, vopsea structurată È™i lavabilă, precum È™i alte accesorii.

Pentru anul 2024, VeroTherm a bugetat o investiÈ›ie de aproximativ 15 milioane de euro, investiÈ›ie care va fi direcÈ›ionată pentru finalizarea È™i punerea în funcÈ›iune a fabricilor de lângă BucureÈ™ti.

Compania VeroTherm este activă pe piaÈ›a locală din anul 1998. Fabrica din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producÅ£ie de 750.000 de metri cubi de polistiren ÅŸi de 100.000 de tone de mortare uscate pe an. VeroTherm îÈ™i va dubla capacitatea de producÈ›ie odată cu deschiderea fabricilor de lângă BucureÈ™ti, preonizată pentru Q3 2024. Compania deÈ›ine afaceri È™i pe segmentul rezindenÈ›ial. VeroTherm a demarat acum câÈ›iva ani proiectul rezindenÈ›ial VeroTherm Villas din Craiova, cu o investiÈ›ie ce atinge valoarea de 40 de milioane de euro. În 2007, societatea a devenit franchisa LEM’S pentru marele brand de mobilă LEMET. Din anul 2015, VeroTherm produce È™i comercializează polistiren È™i mortare uscate sub sigla proprie VeroTherm precum È™i sub marca privată. VeroTherm deÈ›ine facilitățile de producÈ›ie în Râmnicu Vâlcea: o hală de peste 8000 mp È™i o platformă industrială de aproximativ 20.000 mp, unde îÈ™i desfășoară activitatea cele 2 fabrici de producÈ›ie, precum È™i un parc auto propriu. La începutul anului 2023, compania a demarat lucrările de amenajare pentru alte 3 fabrici amplasate în proximitatea BucureÈ™tiului, pentru dublarea capacității de producÈ›ie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Producătorul român de polistiren VeroTherm va deschide primul centru logistic din afara țării È™i va investi 15 milioane de euro în fabricile din România m