Lectură de 2 minute

18 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul român de polistiren VeroTherm va deschide primul centru logistic din afara țării și va investi 15 milioane de euro în fabricile din România m

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul român de polistiren și mortare uscate VeroTherm intenționează să deschidă primul centru logistic din afara țării, în Marea Britanie, în vederea extinderii operațiunilor companiei pe piețele externe. Noul centru logistic va fi amenajat în Londra, în zona stadionului Wembley, și va funcționa ca punct de vânzare și livrare a produselor VeroTherm. 
 

Sursa foto: VeroTherm

Acest demers este realizat în parteneriat cu firma Essential Green Solutions Limited, coordonată de oamenii de afaceri Oves Jasat și Ionel Giuran.
Investiția în amenajarea centrului logistic se va ridica în această etapă la 250.000 euro și va fi utilizată cu precădere pentru amenajarea spațiului la standardele optime desfășurării activității.

În centrul logistic din Londra vor fi disponibile exclusiv produse marca VeroTherm, precum diferite tipuri de polistiren, adezivi, plăci de armare, dibluri, profile de aluminiu, amorse, vopsea structurată și lavabilă, precum și alte accesorii.

Pentru anul 2024, VeroTherm a bugetat o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, investiție care va fi direcționată pentru finalizarea și punerea în funcțiune a fabricilor de lângă București.

Compania VeroTherm este activă pe piața locală din anul 1998. Fabrica din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producţie de 750.000 de metri cubi de polistiren şi de 100.000 de tone de mortare uscate pe an. VeroTherm își va dubla capacitatea de producție odată cu deschiderea fabricilor de lângă București, preonizată pentru Q3 2024. Compania deține afaceri și pe segmentul rezindențial. VeroTherm a demarat acum câțiva ani proiectul rezindențial VeroTherm Villas din Craiova, cu o investiție ce atinge valoarea de 40 de milioane de euro. În 2007, societatea a devenit franchisa LEM’S pentru marele brand de mobilă LEMET. Din anul 2015, VeroTherm produce și comercializează polistiren și mortare uscate sub sigla proprie VeroTherm precum și sub marca privată. VeroTherm deține facilitățile de producție în Râmnicu Vâlcea: o hală de peste 8000 mp și o platformă industrială de aproximativ 20.000 mp, unde își desfășoară activitatea cele 2 fabrici de producție, precum și un parc auto propriu. La începutul anului 2023, compania a demarat lucrările de amenajare pentru alte 3 fabrici amplasate în proximitatea Bucureștiului, pentru dublarea capacității de producție.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul român de polistiren VeroTherm va deschide primul centru logistic din afara țării și va investi 15 milioane de euro în fabricile din România m