Lectură de 2 minute

30 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul brandurilor Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness și-a majorat vânzările în pandemie

Anca Olteanu

Vânzările Diageo, care deține brandurile de whisky Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, vodca Smirnoff şi Baileys şi Guinness, au crescut cu 8%, reflectând cererea consumatorilor pentru băuturi spirtoase alcoolice, în special în America de Nord, potrivit rezultatelor preliminare pentru anul încheiat la 30 iunie 2021.

Vânzările nete ale Diageo au crescut, în special în America de Nord, cea mai mare piață a Diageo. Vânzările nete au crescut cu 8,3%, cu o creștere organică solidă, parțial afectată de un impact nefavorabil al cursului de schimb.

Compania raportează o creștere organică a vânzărilor nete de 16%, determinată de creșterea în toate regiunile și de un avantaj generat de reducerea nivelului de inventar de către clienți în anul fiscal 2020.

Creșterea organică de 20,2% în America de Nord reflectă reziliența cererii consumatorilor, băuturile spirtoase având o pondere tot mai mare din totalul băuturilor alcoolice și reaprovizionarea nivelurilor stocurilor de către distribuitori și comercianți cu amănuntul.

Crește profitul operațional 

Profitul operațional raportat, de 3,7 miliarde de lire sterline, a crescut cu 74,6%, iar marja operațională raportată a crescut cu 1.112 puncte de bază, în principal datorită unei reduceri semnificative a costurilor operaționale excepționale.

Citeste si:
Lipsa șoferilor de camioane creează probleme în lanțul de aprovizionare al Marii Britanii și în statele UE

Compania raportează o creștere organică a profitului operațional de 17,7%, după scăderea bugetară din anul fiscal 2020, cu creștere în toate regiunile, cu excepția Europei și a Turciei.

Marja de exploatare organică a crescut cu 46 de puncte de bază, creșterea fiind determinată de eficiența cheltuielilor generale și de scăderea cheltuielilor excepționale, compensată parțial de scăderea marjei brute și de creșterea cheltuielilor de marketing.

Compania susține că a crescut pe scară largă pe categorii de băuturi, inclusiv tequila, scotch, lichior alb și Baileys.

Cresc investițiile în marketing

Compania a crescut investițiile în marketing cu 23% și a crescut portofoliul gamelelor de gin și băuturi gata preparate prin achiziții, inclusiv Aviation American Gin.

Citeste si:
Afacerile Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, au crescut cu 25% în primele șase luni din 2021

Diageo deține brandurile de whisky Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness. Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO).

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul brandurilor Johnnie Walker, Smirnoff și Guinness și-a majorat vânzările în pandemie