Lectură de un minut

06 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Producătorul german Dr. Oetker cumpără Imperial, marca belgiană de budincă 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Producătorul german de produse alimentare Dr. Oetker a achiziționat Imperial, firma belgiană specializată în mixuri pentru prăjituri și deserturi. Suma cu care a fost achiziționată firma, de la grupul spaniol GB Foods, nu a fost dezvăluită încă.  
 

 

Sursa foto: Facebook / Dr. Oetker

Dr. Oetker, creștere în domeniul preparatelor pentru deserturi

Cele două companii au negociat și în trecut, purtând discuții despre o posibilă achiziție a Imperial, însă nu au reușit să ajungă la un acord, notează Retaildetail.eu.

Grupul spaniol, care deține Imperial și Continental Foods (companie achiziționată de spanioli cu patru ani în urmă), a decis să vândă Imperial pentru a păstra doar produsele sărate ale Continental, precum Devos Lemmens (sosuri), Royco (supe instant), Aïki (tăiței) și Liebig.

Grupul spaniol va păstra, de asemenea, fabrica din Puurs, lângă Anvers.

Achiziția Imperial este în conformitate cu strategia de creștere a Dr. Oetker, întrucât germanii sunt de mult timp activi în aceeași categorie. Prin achiziția Imperial, compania germană urmărește să-și consolideze poziția pe piața produselor de panificație și a preparatelor pentru deserturi.

Compania germană Dr. Oetker este prezentă în România din 1998, când a preluat Regal Corporation. Patru ani mai târziu, a deschis o unitate de producție lângă Curtea de Argeș, unde sunt fabricate majoritatea produselor comercializate pe plan local, potrivit Mediafax. În 2007, Dr.Oetker a mai achiziționat și Inedit Food din Cetateni, județul Argeș, o companie care activează pe piața produselor din soia. Portofoliul companiei include 230 de produse din categoriile ingrediente pentru prăjituri, deserturi sub formă de pudră, conservanți pentru legume și fructe, pizza și snacks-uri congelate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul german Dr. Oetker cumpără Imperial, marca belgiană de budincă