Lectură de un minut

17 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de vopseluri Policolor – Orgachim mărește producția, după afaceri în creștere și se așteaptă la cereri mai mari de la dezvoltatorii imobiliari și constructori

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Policolor – Orgachim, cu activități în domeniul producției și comercializării de lacuri, vopseluri, rășini și produse chimice de specialitate, atât în România, Bulgaria cât și pe alte piețe din Europa și Asia, raportează o cifră de afaceri de 79 de milioane de euro în 2021, reprezentând o creștere de 24% față de anul anterior, pe fondul unui amplu proces de transformare de business, demarat în martie 2021. Compania mărește producția, în contextul dezvoltărilor imobiliare și a cererii din partea sectorului construcțiilor.

La nivelul anului trecut, cele mai vândute produse ale grupului au fost vopsele pe bază de apă și tencuielile si vopselele pentru metal, dar și rășinile (folosite în industria chimică). În 2022, Grupul țintește o creștere de 13,5% la nivel de vânzări și o cifră de afaceri de până la 90 de milioane de euro, pe fondul unei piețe imobiliare și a construcțiilor efervescentă, care va continua să determine o cerere crescută - în special pe segmentul vopselelor pe bază de apă și tencuielilor decorative, care reprezintă peste 80% din totalul pieței.

În 2021, grupul Policolor – Orgachim a demarat un proces de transformare organizațională, care se va încheia, potrivit estimărilor interne, la finalul anului 2022. Grupul operează schimbări la nivel de procese și management operațional, divizii, cultură organizațională, inclusiv creșterea și eficientizarea capacităților de producție, digitalizarea companiei și regândirea strategiei de retail pe segmentul e-commerce.

Grupul Policolor - Orgachim este activ în domeniul producției și comercializării lacurilor și vopselelor (arhitecturale, auto și industriale), rășinilor și produselor chimice de specialitate. Compania românească Policolor și subsidiara sa din Bulgaria - Orgachim, produc și comercializează vopseluri în special în România și Bulgaria. Grupul include de asemenea și compania Orgachim Resins, producător de rășini, și Ruse Chemicals, producător de anhidride, cu piațe de desfacere în Europa Centrală și Sud- Est, dar și in Asia. În acest moment, grupul este lider de piață în Bulgaria, cu o cotă de peste 40% potrivit estimărilor interne, iar în România deține aproximativ 10% din piață, în contextul unui mediu local puternic competitiv.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de vopseluri Policolor – Orgachim mărește producția, după afaceri în creștere și se așteaptă la cereri mai mari de la dezvoltatorii imobiliari și constructori