Lectură de un minut

25 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de vin Purcari din Republica Moldova oferă adăpost și masă pentru 20 de familii din Ucraina

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de vin Purcari din Republica Moldova oferă adăpost și masă pentru 20 de familii din Ucraina care au nevoie de ajutor, în contextul în care foarte mulți ucraineni fug din calea invaziei ruse. 

„Nu putem rămâne indiferenți față de tragedia vecinilor noștri. Mii dintre ei au trecut hotarul de la Criva la Palanca, pentru a ajunge în Moldova, fugind de urgia războiului. Pentru noi, cei din Moldova, e un test de compasiune și omenie. Toți cei care putem contribui – cu adăpost, o plăcintă caldă, un cuvânt de încurajare – trebuie să o facem. Noi, cei de la Purcari, ne-am asumat să găzduim în Ștefan Vodă cel puțin 20 de familii de refugiați, dar nu ne vom opri aici. Vă rugăm să îi direcționați pe cei care sunt în căutare de ajutor la +373 68353031. Vom face tot ce stă în puterile noastre”, a transmis compania Purcari pe Facebook.

Purcari Wineries și-a majorat veniturile cu 20% în primele nouă luni din anul 2021, ajungând la 166,4 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 94% în al treilea trimestru, potrivit raportului financiar publicat la Bursa de Valori.

Vinurile de Purcari, companie cu sediul în Republica Moldova, se exportă în peste 25 de ţări ale lumii, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Norvegia, Cehia, China, Polonia și Țările Baltice. În 2018, Grupul Purcari s-a listat la Bursa de Valori din București.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de vin Purcari din Republica Moldova oferă adăpost și masă pentru 20 de familii din Ucraina