Lectură de 2 minute

24 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo și-a mărit capacitatea de producție cu 20% în fabrica din Arad și vrea să ajungă la 400 de angajați

Roxana Vasile

Maschio Gaspardo România, unul dintre cei mai mari producători locali de utilaje agricole, și-a mărit capacitatea de producție cu 20% la fabrica din Chișineu Criș (județul Arad). Suprafața fabricii ajunge acum la aproximativ 26.000 metri pătrați, personalul va depăși 400 de oameni, iar producția se va ridica la 5.000 de echipamente pe an, cu precădere mașini pentru prelucrarea minimală a solului, pluguri și prese pentru baloți rotunzi.

Suprafața de producție a fost extinsă cu 5.700 de metri pătrați și a fost dotată o hală cu tehnologii de ultimă generație, investiția fiind realizată cu ajutorul Finest S.p.A., care deține 25% din Maschio Gaspardo România, și cu contribuția Exim Bank

“Acest proiect consolidează capacitatea de producție a fabricii din Chișineu Criș și îi permite să-și îmbunătățească oferta. Inovațiile și modernizarea echipamentelor de producție erau necesare pentru a putea fi prezenți pe piață cu produse tehnologice de ultimă oră, conform solicitărilor clienților din întreaga lume”, a declarat Andrea Maschio, vicepreședintele Grupului Maschio Gaspardo.

Retail jobs

Maschio Gaspardo, acord cu New Holland Agriculture

Creșterea capacității de producție se datorează și unui acord semnat între Maschio Gaspardo și New Holland Agriculture. Acest parteneriat prevede comercializarea produselor de prelucrare minimală a solului, mai exact a grapelor cu discuri și a scarificatoarelor.

Colaborarea a început în 2021 și se derulează exclusiv prin reprezentanți New Holland. Recent a fost semnat un nou acord cu New Holland Agriculture pentru producerea în exclusivitate a gamei complete de cositori și greble pentru fân. Echipamentele vor fi fabricate de Maschio Gaspardo România datorită acestei investiții și vor fi comercializate de New Holland începând cu sezonul 2022.

„Suntem foarte mândri că parteneriatul prestigios cu New Holland a fost dezvoltat în continuare, confirmând standardele înalte de calitate la care a ajuns Maschio Gaspardo prin produsele sale și prin service-ul pe care îl oferă clienților finali”, a comentat Mirco Maschio, președinte al Maschio Gaspardo, la ceremonia de inaugurare a halei.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare, însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân. Fondat în Campodarsego (PD) în 1964 de frații Egidio și Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2.000 de angajați în întreaga lume în opt unități de producție, (dintre care 3 în străinătate - China, India și România) și în 13 filiale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India și România).

Citeste si:
La Provincia, brand al grupului Carmistin, a lansat gama „Puiul Bio!”

Maschio Holding este acționarul majoritar, împreună cu Friulia Finanziaria FVG și Veneto Sviluppo S.p.A.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo și-a mărit capacitatea de producție cu 20% în fabrica din Arad și vrea să ajungă la 400 de angajați