Lectură de 2 minute

16 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de țigări BAT și-a majorat contribuția la bugetul de stat cu 700 de milioane de lei în primele șase luni din an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

BAT a contribuit la bugetul de stat cu cinci miliarde de lei în prima jumătate a anului curent, o creștere de 700 de milioane de lei (sau 18%) față de prima jumătate a lui 2020. Accizele reprezintă aproximativ 60% din prețul unui pachet de țigări, plus TVA, ceea ce înseamnă că taxele se ridică la aproape 80% din prețul unui pachet de țigări.

BAT a avut un aport total de aproape 9,6 miliarde de lei (două miliarde de euro) sub formă de taxe și impozite, la bugetul României în 2020. Acest lucru a fost posibil datorită unei scăderi record a comerțului ilicit, care a coborât pentru prima dată sub nivelul de 10%.

„Ne bucurăm că putem continua să avem o contribuție consistentă la finanțele statului, în special în aceste momente dificile. Dar, pentru a face acest lucru, avem nevoie de două lucruri simple: menținerea unui nivel scăzut al contrabandei și un regim de accize echitabil și echilibrat pentru toate produsele cu nicotină care să conducă la venituri sustenabile pentru bugetul de stat și predictibilitate pentru industrie și consumatori”, a declarat Fred Monteiro, director pentru Europa Centrală și de Sud al BAT.

BAT este o companie cu mai multe categorii de bunuri de larg consum. BAT are peste 55.000 de angajați și operează în peste 180 de țări, cu 11 milioane de puncte de vânzare și 45 de fabrici în 43 de piețe.

BAT este cel mai mare jucător de pe piața tutunului, cu o cotă de peste 50% și unul dintre principalii investitori din România. Investițiile totale ale companiei în fabrica sa din Ploiești au depășit pragul de 500 de milioane din 1996 până în prezent. BAT are peste 3.000 de angajați și creează încă 30.000 de locuri de muncă prin lanțul său de aprovizionare și distribuție.

În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de 3 milioane față de anul precedent. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în 2020 și profit din operațiuni de 9,9 miliarde GBP.

Sursa foto: bat.com

Citeste si:
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Festivalul femeii în București, pentru 3 zile: unde va avea loc
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de țigări BAT și-a majorat contribuția la bugetul de stat cu 700 de milioane de lei în primele șase luni din an