Lectură de 2 minute

20 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de mobilă Casa Rusu are un nou CEO, Zoltán Pilecki

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Casa Rusu anunță numirea lui Zoltán Pilecki în funcția de CEO, începând cu 1 ianuarie 2021. Zoltán Pilecki, în vârstă de 48 de ani, este un profesionist în industria de retail cu o experiență de peste 20 de ani, timp în care a ocupat funcții de conducere în companii precum Alveus și Studio Moderna. 

De-a lungul carierei sale, Zoltán Pilecki a coordonat implementarea și integrarea unor direcții strategice în cadrul companiilor pe care le-a condus, demonstrând înțelegere a pieței de retail din România și o viziune clară asupra proceselor, mecanismelor și tacticilor de vânzări.

Din poziția de CEO pentru Casa Rusu, Zoltán Pilecki va continua dezvoltarea strategică a companiei, urmărind îmbunătățirea proceselor, expansiunea teritorială și dezvoltarea de noi produse. Zoltán Pilecki își propune să capitalizeze poziția de lider de piață a business-ului Casa Rusu pentru a-i continua creșterea pe piața locală și pentru a se extinde la nivel regional, în Europa, prin dezvoltarea rețelei de magazine și prin intermediul magazinului online.

În septembrie 2019, Cristian Rusu, fondatorul companiilor Casa Rusu și Rus Savitar, și Greenbridge Partners au încheiat un parteneriat strategic care viza dezvoltarea celor două companii românești. Cristian Rusu este acționar și continuă să conducă operațiunile companiei Rus Savitar în cadrul grupului Rus Savitar - Casa Rusu.

Zoltán Pilecki este licențiat în Economie și Managementul Afacerilor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și a absolvit un MBA în Management General la IEDC-Bled School of Management. Și-a început cariera la Alveus, devenind Director Național de Vânzări în 2000. În 2002, Zoltán Pilecki a fost promovat Director General pentru operațiunile din România, iar în 2006, Director Regional pentru România, Moldova și Bulgaria. Între 2011 și 2020, a condus cu succes operațiunile Studio Moderna, compania care deține brandurile Top Shop, Dormeo și Delimano.

Fondat în 1994 de către către familia Rusu, Grupul Rus Savitar - Casa Rusu este liderul național în producția de PAL, producând anual 2 milioane de mp de PAL din totalul de 6 milioane de mp disponibili în țară. Compania are aproximativ 1,300 de angajați și deține o rețea de 20 de magazine proprii și 7 magazine partenere.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de mobilă Casa Rusu are un nou CEO, Zoltán Pilecki