Lectură de 2 minute

23 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de mobilă Lemet a făcut investiții de peste șapte milioane de euro în prima parte din 2022

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Lemet unul dintre liderii pieței de mobilă din România, a finalizat în prima parte din 2022 investiții de peste șapte milioane de euro în construcția de noi facilități de producție și în dezvoltarea rețelei de magazine de mobilă LEMS.

Fabrica de mobila Lemet din Prahova are acum o centrală electrică funcțională de panouri fotovoltaice de 6.500 de metri pătrați, dar și o nouă hală de producție de peste 8.500 metri pătrați.Centrala de panouri fotovoltaice are o producție medie anuală de energie electrică de 1.000 MWh/an. Astfel, Lemet își asigură acum o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producție, iar emisiile de CO2 au fost reduse cu peste 275 de tone pe an.

„Suntem conștienți că doar investind permanent vom reuși să creștem sănătos și să ne menținem locul pe care l-am câștigat în industria mobilei. Încheiem în acest an unul dintre cele mai importante planuri de investiții din istoria companiei, dar nu ne vom opri aici”, declară Alexandru Rizea, director general Lemet.

În primele șase luni ale lui 2022, rețeaua de magazine Lems a ajuns la 71 de magazine de mobilă amenajate la aceleași standarde vizuale, cu o suprafață totală de 72.000 de metri pătrați. Magazinele Lems sunt prezente acum în 63 de orașe, acoperind astfel tot teritoriul României.

Cu sediul în Campina, compania deține 10 linii de producție cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn și a lemnului masiv. Fabrica Lemet și halele de depozitare acoperă o suprafață de 41.000 de metri pătrați. Compania operează rețeaua LEMS, cel mai mare lanț de magazine de mobilă din România. Acoperind aproape toată țara, cele 71 de magazine LEMS au o suprafață totală de retail de peste 72.000 metri pătrați.

În cadrul fabricii de de mobila LEMET de la Brebu și în rețeaua de magazine LEMS lucrează peste 1.600 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de mobilă Lemet a făcut investiții de peste șapte milioane de euro în prima parte din 2022