Lectură de un minut

01 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de microplante Microgreens va deschide o seră verticală de 6.000 de metri pătrați

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de microplante Microgreens România, prezent în rețeaua Cash&Carry și în zona de retail modern, va deschide o seră verticală de 6.000 de metri pătrați în trimestrul al doilea al anului 2022.

,,Tehnologia din spatele acesteia urmărește ca producția să fie una sustenabilă din punct de vedere al consumului de apă, al energiei, al amprentei de carbon și al irosirii alimentelor. Un GreenHub pentru a crește mai mult cu mai puțin și cu mai multă atenție la tot ce ne înconjoară'', spune Cristian Tudor, fondatorul Microgreens, într-o postare pe pagina de Linkedin.

În plus, producătorul român de microplante are în plan și listare pe piața AeRO în prima jumătate a anului 2022, a spus Cristian Tudor, într-un interviu pentru Retail.ro.

Producătorul de microplante este prezent în zona de retail modern în Kaufland, Cora, Carrefour, Auchan și Mega Image.

Microgreens a fost înființată în septembrie 2014 de Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani s-a concentrat pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru agricultură verticală și pe cultivarea de alimente funcționale fresh (salate, microplante etc). Cristian Tudor a investit inițial 30.000 de euro în dezvoltarea microplantelor, ajungând în acest moment la investiții totale de peste o jumătate de milion de euro în procesul de producție și logistică.

Citeste si:
Cum să alegi aplicația potrivită pentru managementul culturilor tale agricole?
Cum să alegi aplicația potrivită pentru managementul culturilor tale agricole?
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de microplante Microgreens va deschide o seră verticală de 6.000 de metri pătrați