Lectură de 2 minute

16 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de medicamente Biofarm înregistrează un profit net de 36,4 milioane de lei, în primele șase luni din an

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de medicamente Biofarm a încheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 36,4 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 22% față de aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, EBITDA a atins un nivel de aproximativ 48,9 milioane lei, în creștere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Biofarm își consolidează poziția în topul celor mai importanți jucători din categoria Consumer Healthcare (CHC) din România, aflându-se, după primele 6 luni din 2021, pe locul 3 în termeni de valoare, raportată la prețul de achiziție din farmacii, în timp ce din perspectivă volumică urcă pe locul 2, cu aproximativ 9,8 milioane de unități vândute către consumatorul final.

Evoluția categoriei CHC în primele 6 luni ale acestui an a fost puternic influențată de scăderea înregistrată de segmentul produselor răceală și gripă, ceea ce impactează și una dintre ariile în focus de dezvoltare din portofoliul Biofarm.

Cota de piață a Biofarm a crescut în primul semestru din 2021 cu aproximativ 15.5% în valoare, respectiv 3.8% în volum, peste nivelul de dezvoltare al categoriei CHC.

„Anul 2021 este pentru noi unul cu multe semnificații și obiective strategice majore, întrucât marcăm un secol de activitate, dar și noi începuturi. Finalizarea construcției, dotarea cu echipamente de top și certificarea la standarde GMP a unității de producție pe care am deschis-o anul acesta sunt primii pași către viitor”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Noua unitate de producție a Biofarm

Noua unitate de producție a fost inspectată de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) în 2021 și a primit certificatul privind conformitatea cu buna practică de fabricație, ceea ce permite extinderea capacității de producție pentru formele farmaceutice ce urmează a fi produse în această locație (capsule, comprimate, comprimate filmate și drajeuri) odată cu începerea producției în noua unitate.

Noua fabrică Biofarm are o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de peste 30 milioane de unități comerciale de comprimate și capsule și peste 10 milioane de produse în formă lichidă.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. Compania, care are un portofoliu de peste 200 de produse ce acoperă 60 de arii terapeutice, deține brandurile Bixtonim, Carmol, Colebil, Triferment, Sennalax, Nervocalmin, Cavit Junior.

Citeste si:
Inditex, compania mamă a Zara, a înregistrat profituri record în vremuri inflaționiste
Inditex, compania mamă a Zara, a înregistrat profituri record în vremuri inflaționiste

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de medicamente Biofarm înregistrează un profit net de 36,4 milioane de lei, în primele șase luni din an