Lectură de 3 minute

24 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de hârtie Pehart Grup, care deține și brandul Pufina, își propune să producă hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Convertorul de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România Pehart Grup realizează un studiu de prefezabilitate pentru analizarea implementării tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen și dorește să creeze și facilități pentru stocarea hidrogenului verde produs, precum și utilizarea acestuia pe post de combustibil într-o centrală de cogenerare în amestec cu gazul natural.

Pehart își propune să își scadă amprenta de carbon prin folosirea de tehnologii care protejează mediul și vrea să facă pași în producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial. Producătorul de hârtie a semnat deja un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializați în implementarea, dezvoltarea și popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen.

Pehart Grup își propune să construiască un parc fotovoltaic pentru producția de energie verde, să instaleze un electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producția de hidrogen verde și vrea să stocheze hidrogenul fabricat. În plus, Pehart are în plan să amestece hidrogenul cu gazul natural și utilizarea acestuia într-o centrală în cogenerare, care va include și soluții de captare a emisiilor de carbon.

„An de an am căutat să evoluăm din acest punct de vedere, să fim la curent cu tot ce e nou în domeniu și să găsim soluții care să ajute cât mai mult la scăderea amprentei de carbon. Faptul că acum realizăm studii de prefezabilitate pentru producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial se înscrie pe linia acestor preocupări.

Suntem convinși că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul și nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Și chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

70% din producție este vândută în România

Compania Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în cele două fabrici ale sale de la Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România, iar compania asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail.

Pehart Grup este prezent cu produse de uz casnic și industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei și deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.

Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Citeste si:
Pehart Grup investește peste 20 milioane de euro în eficientizarea energetică a liniilor de producție și în noi produse
Pehart Grup investește peste 20 milioane de euro în eficientizarea energetică a liniilor de producție și în noi produse

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de hârtie Pehart Grup, care deține și brandul Pufina, își propune să producă hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă