Lectură de 2 minute

02 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon investește într-o nouă fabrică

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon, care are trei fabrici în Sălaj, va investi anul acesta într-o nouă unitate de producție, după ce în 2021 și-a majorat afacerile și a trecut de 176 de milioane de lei.

„Pentru acest an, am planificat investiții strategice într-o nouă fabrică, am demarat proiecte care vizează un proces de producție mai verde, cu un impact minim asupra mediului, cu respect pentru oameni și comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, modernizăm o serie de produse pentru a asigura eficiență energetică sporită și declanșăm reconfigurarea digitală a unor procese interne și externe”, a declarat directorul Cemacon, Liviu Stoleru.

Cemacon a înregistrat o cifră de afaceri record de peste 35 milioane euro, în creștere cu 41% comparativ cu anul anterior și o EBITDA de peste 15 milioane de euro, în 2021, potrivit rezultatelor preliminare publicate la Bursa de Valori.

„Creșterea cheltuielilor cu materiile prime este influențată atât de volumul suplimentar produs în 2021 comparativ cu anul 2020 cât și de creșterile de preț care au marcat semestrul 2 al anului. Principala diferență aferentă altor cheltuieli de exploatare este generată atât de cheltuielile cu energia și gazul care au fost influențate de creșteri semnificative ale prețurilor de achiziție, resimțite de către toți consumatorii, creșteri în unele situații de peste 200%, cât și de creșterea prețului la Certificatele pentru emisii cu efect de seră care la final de decembrie au spart pragul de 90 euro/buc comparativ cu luna ianuarie 2021 când se tranzacționau la prețul de 30 eur/buc”, transmite compania.

În luna mai 2021 Cemacon a pus în funcțiune o centrală de cogenerare, proiect finanțat din fonduri europene prin, care a funcționat pe toată perioada anului 2021 și a adus economii în zona de energie și gaz.

Cemacom este un producător de blocuri ceramice din Transilvania, care operează trei capacități de producție situate în județul Sălaj, România, două de cărămidă și una de buiandrugi.

Sursa foto: cemacon.ro

Citeste si:
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 
Fabrica de sârmă Dan Steel Group, aflată în procedură de faliment, s-a vândut pentru 7.5 milioane de euro. Ce planuri are noul proprietar 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de blocuri ceramice Cemacon investește într-o nouă fabrică