Lectură de un minut

28 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de bere Heineken părăsește piața din Rusia, decizie care îl va costa 400 de milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul olandez de bere Heineken, care are 1.800 de angajați în Rusia, se retrage din acest stat, după războiul declanșat în Ucraina. Compania a oprit deja vânzările și producția și a suspendat investițiile și exporturile în țară, la începutul acestei luni, potrivit RFI.

Heineken a transmis că conducerea afacerii din Rusia nu mai este sustenabilă sau viabilă în contextul desfășurării războiului din Ucraina.

Heineken vrea să transfere opțiunile către un alt proprietar, conform legilor locale și internaționale și nu va încasa niciun profit în urma tranzacției, urmând să plătească taxe în valoare de 400 de milioane de euro. Compania va continua operațiunile în Rusia, însă la scară mică, în timpul perioadei de tranziție, pentru a reduce riscul naționalizării. Compania susține că va plăti salariile angajaților până la finalul anului 2022.

Heineken este al treilea cel mai mare producător de bere din Rusia, unde fabrică brandurile locale Zhigulevskoe și Oxota.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, este prezent în peste 70 de țări și are peste 80.000 de angajați. În România are un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc). Pe plan local are peste 1.100 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de bere Heineken părăsește piața din Rusia, decizie care îl va costa 400 de milioane de euro