Lectură de 2 minute

17 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de ambalaje Promateris raportează o creștere cu 22% a cifrei de afaceri în primele trei luni din 2022

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de ambalaje biodegradabile și compostabile Promateris raportează o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni ale anului 2022, o creștere cu 22% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, EBITDA de 4,6 milioane de lei și un profit net de 1,2 milioane de lei.

„Rezultatele din primele trei luni ale anului 2022 sunt pozitive, având în vedere contextul de piață dificil determinat de războiul din Ucraina și de mediul inflaționist. Cifra de afaceri a depășit maximul istoric înregistrat în 2021, când Promateris a avut o creștere generală de 61% față de anul precedent. EBITDA s-a menținut la nivelul istoric al anului trecut, iar profitul net a înregistrat o scădere de 39% față de T1 2021, pe fondul situației economice ce a determinat creșterea abruptă a dobânzilor. Obiectivul nostru principal a fost creșterea vânzărilor, consolidarea poziției pe piețele în care activăm și securizarea clienților existenți, chiar dacă acest lucru a însemnat, punctual, o reducere a marjei datorită internalizării pe termen scurt a creșterilor de costuri. În 2022, vom continua strategia de investiții în dezvoltarea afacerilor grupului pentru consolidarea poziției de lider în regiunea Europei Centrale și de Est”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

La nivelul EBITDA, compania a înregistrat o creștere de 1% față de T1 2021, reușind să mențină un nivel ridicat în contextul volatilității prețurilor materiilor prime, prin transferul unei părți semnificative din creșterile de preț pe lanțul valoric.

Promateris este o companie listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Promateris este specializată în producția de ambalaje de ultimă generație, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile. În fabrica din Buftea, compania produce pungi pentru retail (pungi maieu, pungi pentru legume și fructe, saci menajeri, mănuși), dar și produse destinate segmentului agricol (folii de mulcire). Promateris operează trei linii de business: Bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; Bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; Compound-uri tehnice, prin care sunt dezvoltate și fabricate granule destinate producției de cabluri electrice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de ambalaje Promateris raportează o creștere cu 22% a cifrei de afaceri în primele trei luni din 2022