Lectură de 2 minute

26 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de alimente Eat Just aduce ouăle produse pe bază de fasole Mung pe piața din Europa

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Producătorul de alimente Eat Just a făcut un pas mai aproape pentru extinderea vânzărilor de ouă produse din fasole Mung în Europa, o piață cheie pentru produsele de origine vegetală. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a declarat că produsul este sigur și deschide calea companiei de a accesa piața europeană a ouălor, care este evaluată la 9,2 miliarde de euro, potrivit Bloomberg

Eat Just vinde deja ouăle produse pe bază de fasole Mung în America de Nord, Africa de Sud și părți din Asia, inclusiv China și vizează piețele Marii Britanii și ale Europei în 2022. Consumatorii aleg din ce în ce mai mult alternative la produsele animale din cauza preocupărilor legate de sănătate și îngrijorările referitoare la impactul agriculturii asupra mediului. Până în prezent, piața a fost dominată de carne și lapte de origine vegetală, deși mai multe întreprinderi noi și companii de produse alimentare dezvoltă produse care le înlocuiesc pe cele autentice din brânză și ouă.

Eat Just a spus că a vândut echivalentul a 100 de milioane de ouă la începutul acestui an. Unul dintre susținătorii săi este compania Cargill Inc. Proterra Investment Partners Asia Pte., care a anunțat anul trecut un parteneriat pentru construirea unei fabrici de producție în Singapore. Compania ar putea fi evaluată la două miliarde de dolari.

,,Credem că piața europeană este cel puțin la fel de mare ca SUA și, potențial, chiar mai mare, deoarece există o atitudine și mai progresistă, cu o perspectivă mai avansată asupra motivului pentru care alimentele durabile contează'', a spus directorul executiv al Eat Just, Josh Tetrick.

Compania fabrică fasole Mung dintr-o pulbere, o pune în apă și apoi folosește centrifuge pentru a separa proteina, care este utilizată pentru a produce produsul Just Egg. Eat Just a semnat un acord pe termen lung cu producătorul german de păsări de curte PHW Group pentru a produce și distribui produsul în toată Europa.

EFSA a ajuns la concluzia că proteina obținută din fasolea Mung este sigură, dar a subliniat că aceasta nu ar trebui să fie folosită ca singura proteină dintr-o dietă. Deși conținutul de proteine poate fi același, acesta conține aminoacizi esențiali de calitate inferioară decât alte surse de proteine, cum ar fi ouăle de găină și laptele, a spus ofițerul științific al EFSA, Antonio Fernandez Dumont.

Comisia Europeană va trebui să aprobe decizia EFSA, lucru care durează de obicei aproximativ șase luni. De asemenea, va decide asupra condițiilor de utilizare și etichetare.

Alte ouă pe bază de plante disponibile în Europa sunt cele produse de compania Zero Egg, care sunt făcute din năut și cartofi. Nestle introduce, de asemenea, opțiuni pe bază de plante pentru ouă sub marca Garden Gourmet.

Citeste si:
Dulcinella dă Piatra Neamț pentru București: mută fabrica în Capitală și intră în supermarketuri
Dulcinella dă Piatra Neamț pentru București: mută fabrica în Capitală și intră în supermarketuri

Sursa foto: ju.st

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de alimente Eat Just aduce ouăle produse pe bază de fasole Mung pe piața din Europa