Lectură de un minut

10 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Pringles investește 140 de milioane de euro în fabricile din Europa, pe fondul cererii ridicate de chipsuri

Dana Ferăstrăeru

Abonează-te pe  

Pentru a ține pasul cu cererea mare pentru chipsurile Pringles, compania mamă Kellogg investește 140 de milioane de euro în fabricile sale din Polonia și Belgia. Cea mai mare parte a capitalului va ajunge în Polonia, relatează retaildetail.eu.

De la sfârșitul anului 2019, Kellogg Europe, holdingul ce deține Pringles, a investit un total de 140 de milioane de euro în fabricile din Europa pentru a ține pasul cu cererea ridicată pentru acest produs. Președintele Kellogg Europe, Dave Lawlor, preconizează că cererea va continua să crească odată cu relaxarea măsurilor anti-covid, atunci când evenimentele sociale vor fi reluate.

Fabrica din Polonia primește 110 milioane de euro

Cea mai mare parte a capitalului investit a ajuns în Polonia: 110 milioane de euro au fost direcționați către Kutno pentru realizarea unei noi linii de producție. Programată inițial pentru a fi gata în mai 2021, noua linie este gata și 100% operațională cu o lună mai devreme. Aceasta va crește capacitatea de producție cu 34%, făcând posibilă producția adițională a 120 de milioane de cutii de Pringles anual. Din acest punct de vedere, noua linie este cea mai eficientă și sustenabilă de până acum.

La construcția fabricii, în 2008, Kellog nu avea în plan ca aceasta să producă chipsurile Pringles, ci doar Special K. Doar din 2014, fabrica a devenit oficial ”Fabrică Pringles”.

”La momentul actual, compania este cel mai mare investitor din zona Lodz, cu peste 330 de milioane de euro investiți din 2008 și până în prezent, lucru ce a impactat pozitiv regiunea și a creat peste 550 de locuri de munca”, a declarat președintele Kellogg.

Pringles va investi 30 de milioane de euro și în fabrica din Mechelen, Belgia. Fondurile vor fi folosite pentru renovarea fabricii, ca aceasta să poată susține producția și a o face mai sustenabilă. Renovările sunt programate pentru a începe anul acesta.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pringles investește 140 de milioane de euro în fabricile din Europa, pe fondul cererii ridicate de chipsuri