Lectură de 5 minute

03 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Primul mall din Capitală care permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Începând din luna mai, centru comercial ParkLake permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă. TotuÈ™i, stăpânii animalelor de companie au obligaÈ›ia de a respecta o serie de condiÈ›ii. În plus, magazinele în care se permite accesul câinilor vor fi semnalizate corespunzător. Iată ce prevede regulamentul privind accesul câinilor în spaÈ›iul comercial. 

 

Sursa foto: Unsplash

Accesul vizitatorilor în mall însoÈ›iÈ›i de câini este permis în parcare, lifturi de persoane, scări È™i trotuare rulante, terase si zone comune exterioare È™i interioare. Iată ce prevede regulamentul privind accesul animalelor de companie în centrul comercial ParkLake.

  1. Accesul vizitatorilor cu câini NU este permis în interiorul magazinelor (în condiÈ›iile punctului 5 de mai jos), în zona locurilor de joacă si în zonele de food-court.
  2. Limitările de acces nu se aplică în cazul câinilor de asistență. În înÈ›elesul prezentului Regulament, prin câine de asistență se înÈ›elege orice câine deÈ›inător de certificat corespunzător, folosit de către persoanele cu dizabilități.
  3. Permiterea sau restricÈ›ionarea accesului cu câini în magazine, saloane, cafenele È™i alte spaÈ›ii comerciale este exclusiv decizia ChiriaÈ™ilor respectivi. SpaÈ›iile comerciale în care se permite accesul câinilor vor fi semnalizate corespunzator.
  4. Accesul în incinta Centrului Comercial cu câini periculoÈ™i sau agresivi este permis numai în condiÈ›iile OUG Nr. 55/ 2002, respectiv numai dacă aceÈ™tia poartă botniță È™i sunt È›inuÈ›i în lesă de către o persoană care îndeplineÈ™te condiÈ›iile legale.
  5. Nu este permis accesul cu câini în incinta Centrului Comercial persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Accesul cu câini in Centrul Comercial este permis numai persoanelor majore însoÈ›ite de maxim doi câini.
  6. Nu este permis accesul în Centrul Comercial al câinilor bolnavi È™i al cățelelor în călduri. În incinta Centrului Comercial nu sunt permise activitățile de dresaj, hrănirea cânilor, utilizarea jucăriilor pentru câini sau desfășurarea oricăror altor activități care ar putea crea competiÈ›ie sau agresivitate între animale.
  7. Pe toată perioada vizitei în Centrul Comercial câinii vor fi È›inuÈ›i în lesă care să permită controlul in orice situatie, în braÈ›e sau în cuÈ™că ori geantă de transport.
  8. La intrarea în Centrul Comercial, deÈ›inătorii câinilor vor avea asupra lor carnetul de sănătate sau un alt document care atestă efectuarea acÈ›iunilor sanitar-veterinare, precum vaccinări, deparazitări, eliberat de un cabinet veterinar autorizat È™i identificarea È™i înregistrarea în RECS (original sau copie).
  9. Vizitatorii însoÈ›iÈ›i de câini au obligaÈ›ia de a păstra curățenia Centrului Comercial prin colectarea imediată a excrementelor sau a resturilor de orice fel produse de câini.
  10. Colectarea se va face utilizând articole sanitare de tipul È™erveÈ›elelor ori pungilor de unică folosință. În acest sens, pe toată durata vizitei, însoÈ›itorii vor avea asupra lor pungi È™i È™erveÈ›ele în vederea menÈ›inerii curățeniei în urma câinelui.
  11. Este strict interzisă lăsarea câinelui nesupravegheat, legat ori încuiat în orice zonă a Centrului Comercial. Având în vedere impredictibilitatea comportamentului câinilor la contactul cu alte animale sau cu terÈ›e persoane prezente în Centrul Comercial, însoÈ›itorii acestora se obligă să stăpânească animalul È™i să părăsească Centrul Comercial imediat ce acesta arată o atitudine agresivă față de un alt animal sau persoană aflată in incintă.

Răspunderea însoÈ›itorilor

  • Persoanele care însoÈ›esc câinele sunt direct răspunzătoare de acÈ›iunile acestuia în incinta Centrului Comercial È™i de eventualele daune provocate de acesta, conform legislaÈ›iei în vigoare. Răspunderea proprietarilor/deÈ›inătorilor include, fără a se limita la, orice prejudicii directe sau indirecte aduse bunurilor sau persoanelor de către animal, acÈ›iunile sau inacÈ›iunile acestuia.
  • ÎnsoÈ›itorul câinelui îÈ™i asumă întreaga responsabilitate în ceea ce priveÈ™te respectarea prezentului Regulament, a zonelor de acces cu animalul precum È™i a oricăror pagube sau vătămări produse terÈ›ilor ori Centrului Comercial de către câine.
  • AdministraÈ›ia Centrului Comercial sau reprezentanÈ›ii acesteia au dreptul să solicite persoanei însoÈ›ite de câine părăsirea Centrului Comercial în situaÈ›ia în care nu sunt respectate prevederile prezentului Regulament, iar persoana în cauză este obligată sa se conformeze.
  • AdministraÈ›ia Centrului Comercial sau reprezentanÈ›ii acesteia au dreptul de a interzice accesul în incintă persoanelor care încalcă prezentul Regulament, precum È™i accesul câinilor care au dovedit comportament agresiv È™i/ sau dăunător.
  • Vizitatorii sunt obligaÈ›i să respecte, în orice moment, orice indicaÈ›ie sau instrucÈ›iune primită de la personalul de pază, pompieri È™i AdministraÈ›ia Centrului Comercial.

Printre primii retaileri careu au permis accesul în unitate cu animalul de companie au fost Hornbach È™i Afi Cotroceni. TotuÈ™i, centrul comercial Afi Cotroceni permite doar accesul câinilor de talie mică ce nu depășeÈ™c dimensiunile de 15 kg È™i 50 cm. De asemenea, accesul este permis numai în spaÈ›iile È™i zonele indicate în regulament.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Primul mall din Capitală care permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă