Lectură de 5 minute

03 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Primul mall din Capitală care permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Începând de astăzi, centru comercial ParkLake permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă. Totuși, stăpânii animalelor de companie au obligația de a respecta o serie de condiții. În plus, magazinele în care se permite accesul câinilor vor fi semnalizate corespunzător. Iată ce prevede regulamentul privind accesul câinilor în spațiul comercial. 

 

Sursa foto: Unsplash

Accesul vizitatorilor în mall însoțiți de câini este permis în parcare, lifturi de persoane, scări și trotuare rulante, terase si zone comune exterioare și interioare. Iată ce prevede regulamentul privind accesul animalelor de companie în centrul comercial ParkLake.

 1. Accesul vizitatorilor cu câini NU este permis în interiorul magazinelor (în condițiile punctului 5 de mai jos), în zona locurilor de joacă si în zonele de food-court.
 2. Limitările de acces nu se aplică în cazul câinilor de asistență. În înțelesul prezentului Regulament, prin câine de asistență se înțelege orice câine deținător de certificat corespunzător, folosit de către persoanele cu dizabilități.
 3. Permiterea sau restricționarea accesului cu câini în magazine, saloane, cafenele și alte spații comerciale este exclusiv decizia Chiriașilor respectivi. Spațiile comerciale în care se permite accesul câinilor vor fi semnalizate corespunzator.
 4. Accesul în incinta Centrului Comercial cu câini periculoși sau agresivi este permis numai în condițiile OUG Nr. 55/ 2002, respectiv numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă de către o persoană care îndeplinește condițiile legale.
 5. Nu este permis accesul cu câini în incinta Centrului Comercial persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. Accesul cu câini in Centrul Comercial este permis numai persoanelor majore însoțite de maxim doi câini.
 6. Nu este permis accesul în Centrul Comercial al câinilor bolnavi și al cățelelor în călduri. În incinta Centrului Comercial nu sunt permise activitățile de dresaj, hrănirea cânilor, utilizarea jucăriilor pentru câini sau desfășurarea oricăror altor activități care ar putea crea competiție sau agresivitate între animale.
 7. Pe toată perioada vizitei în Centrul Comercial câinii vor fi ținuți în lesă care să permită controlul in orice situatie, în brațe sau în cușcă ori geantă de transport.
 8. La intrarea în Centrul Comercial, deținătorii câinilor vor avea asupra lor carnetul de sănătate sau un alt document care atestă efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare, precum vaccinări, deparazitări, eliberat de un cabinet veterinar autorizat și identificarea și înregistrarea în RECS (original sau copie).
 9. Vizitatorii însoțiți de câini au obligația de a păstra curățenia Centrului Comercial prin colectarea imediată a excrementelor sau a resturilor de orice fel produse de câini.
 10. Colectarea se va face utilizând articole sanitare de tipul șervețelelor ori pungilor de unică folosință. În acest sens, pe toată durata vizitei, însoțitorii vor avea asupra lor pungi și șervețele în vederea menținerii curățeniei în urma câinelui.
 11. Este strict interzisă lăsarea câinelui nesupravegheat, legat ori încuiat în orice zonă a Centrului Comercial. Având în vedere impredictibilitatea comportamentului câinilor la contactul cu alte animale sau cu terțe persoane prezente în Centrul Comercial, însoțitorii acestora se obligă să stăpânească animalul și să părăsească Centrul Comercial imediat ce acesta arată o atitudine agresivă față de un alt animal sau persoană aflată in incintă.

Răspunderea însoțitorilor

 • Persoanele care însoțesc câinele sunt direct răspunzătoare de acțiunile acestuia în incinta Centrului Comercial și de eventualele daune provocate de acesta, conform legislației în vigoare. Răspunderea proprietarilor/deținătorilor include, fără a se limita la, orice prejudicii directe sau indirecte aduse bunurilor sau persoanelor de către animal, acțiunile sau inacțiunile acestuia.
 • Însoțitorul câinelui își asumă întreaga responsabilitate în ceea ce privește respectarea prezentului Regulament, a zonelor de acces cu animalul precum și a oricăror pagube sau vătămări produse terților ori Centrului Comercial de către câine.
 • Administrația Centrului Comercial sau reprezentanții acesteia au dreptul să solicite persoanei însoțite de câine părăsirea Centrului Comercial în situația în care nu sunt respectate prevederile prezentului Regulament, iar persoana în cauză este obligată sa se conformeze.
 • Administrația Centrului Comercial sau reprezentanții acesteia au dreptul de a interzice accesul în incintă persoanelor care încalcă prezentul Regulament, precum și accesul câinilor care au dovedit comportament agresiv și/ sau dăunător.
 • Vizitatorii sunt obligați să respecte, în orice moment, orice indicație sau instrucțiune primită de la personalul de pază, pompieri și Administrația Centrului Comercial.

Printre primii retaileri careu au permis accesul în unitate cu animalul de companie au fost Hornbach și Afi Cotroceni. Totuși, centrul comercial Afi Cotroceni permite doar accesul câinilor de talie mică ce nu depășeșc dimensiunile de 15 kg și 50 cm. De asemenea, accesul este permis numai în spațiile și zonele indicate în regulament.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primul mall din Capitală care permite accesul tuturor câinilor, indiferent de talie, greutate sau rasă