Lectură de 2 minute

19 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Primark vrea să detroneze Inditex, compania mamă a Zara. Ce planuri are retailerul

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania irlandeză de modă low-cost, care menține Spania ca a doua sa piață internațională, va deschide până la cinci noi magazine în această țară în următoarele câteva luni și va deschide, de asemenea, un serviciu de reparare a hainelor. 

Sursa foto: Unsplash

Compania irlandeză de modă low-cost, care menține Spania ca a doua sa piață internațională, va deschide noi magazine de tip high street în 2024. În plus, compania își va implementa atelierul de reparații în țară în cursul anului și va continua să își consolideze canalul digital, ale cărui vizite au crescut cu până la 40% în ultimele luni, potrivit modaes.com.

În ciuda faptului că nu își vinde hainele online, Primark a evidențiat importanța prezenței online, după ce și-a relansat site-ul în aprilie anul trecut. Compania, care, prin intermediul canalului digital, permite utilizatorilor să vadă în ce punct de vânzare fizic se găsește haina care îi interesează, a crescut vizitele pe site-ul web cu până la 40% în 2023, iar 13% din total utilizează trackerul de magazine.

Ca și alți operatori, Primark a debarcat pe unele piețe cu ateliere de reparații, cu scopul de a prelungi durabilitatea hainelor. Până în prezent, compania a organizat peste o sută de ateliere specializate în repararea articolelor, majoritatea în Marea Britanie, unul dintre teritoriile cu cea mai mare cultură a second-hand-ului și a reutilizării. Până în 2024, compania intenționează să organizeze primul atelier de reparații, deși nu a anunțat când și unde.

În America de Nord, Primark are 24 de magazine, iar obiectivul pentru următorii trei ani este de a crește acest număr la 60 de magazine. Expansiunea companiei în Statele Unite este condusă din 2014 de spaniolul José Luís Martinez Larramendi, director de retail pentru piața americană și est-europeană (care include Slovenia, Slovacia, Cehia, Polonia și România) până în septembrie 2023. Larramendi este în prezent responsabil de expansiunea internațională a Primark, cu scopul de a duce compania pe noi piețe, deși nu a anunțat încă unde.

Primark a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 9.008 milioane de lire sterline (10.550 milioane de euro) și un profit operațional de 717 milioane de lire sterline (839,7 milioane de euro), are sediul central la Dublin, unde are aproximativ 1.300 de angajați. Compania a fost fondată în 1960 de Arthur Ryan și este condusă de Paul Marchant în calitate de director general.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark vrea să detroneze Inditex, compania mamă a Zara. Ce planuri are retailerul