Lectură de 2 minute

22 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Primark își reduce activitatea în Germania în timp ce extinde serviciul click&collect în Europa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Primark și-a depășit cifra de afaceri prognozată, în ciuda unor provocări majore. În același timp, retailerul a inițiat restructurări în Germania în timp ce și-a propus să extindă serviciul click&collect în Europa

 

Sursa foto: Primark

AB Foods va înregistra vânzări și profituri mai mari în acest an, grație navei sale emblematice din domeniul modei, Primark. În ciuda unei veri volatile, a inflației și a restructurării din Germania, retailerul de modă mizează acum pe o creștere a vânzărilor cu 15 %, potrivit retaildetail.eu.

10 miliarde de euro în vânzări

Mărcile alimentare ale grupului (inclusiv Twinings și Ovaltine) continuă să se descurce bine, în special în Statele Unite, în timp ce afacerea sa cu zahăr a avut, de asemenea, o performanță ușor mai bună decât se aștepta. AB Foods este un important procesator de sfeclă de zahăr în Regatul Unit, dar a avut dificultăți în acest an. Recolta din această toamnă arată deja mai bine.

Primark, pe de altă parte, este marea vedetă a AB Foods. În ciuda inflației ridicate și a unei piețe de consum dificile, vânzările din acest an vor crește cu 15 %, cu o creștere a vânzărilor comparabile de 9 %. Primark mizează acum pe vânzări de aproximativ 9 miliarde de lire sterline (10 miliarde de euro), datorită creșterilor selective de prețuri, a gamelor bine primite și a performanțelor puternice în noile magazine.

Click&collect se extinde

În ciuda condițiilor meteorologice dificile din această vară, se așteaptă ca vânzările în Europa (cu excepția Regatului Unit) să crească cu 18% în trimestrul patru. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Primark se restructurează în Germania, reducând 200.000 mp de suprafață de vânzare în această țară în acest an.

În Statele Unite, vânzările din trimestrul al patrulea vor crește chiar și cu 45 %, datorită deschiderii a patru magazine noi. Testul britanic click&collect prinde și el contur: după ce a fost testat cu succes cu hainele pentru copii, începând de mâine clienții pot rezerva și hainele pentru femei pentru a fi colectate în magazine.

Discounterul de modă a lansat, de asemenea, un site web îmbunătățit în întreaga lume, unde clienții pot vedea deja o parte din gama disponibilă.

Primark estimează că marja sa de profit operațional ajustată va fi de aproximativ 8 % în acest an. Marja brută de anul viitor ar urma să se redreseze semnificativ, deoarece costurile materialelor au scăzut din nou în ultimele săptămâni, la fel ca și ratele de schimb și costurile de transport.

Citeste si:
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii
Primark dă startul campaniei masive de reduceri la hainele pentru copii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark își reduce activitatea în Germania în timp ce extinde serviciul click&collect în Europa