Lectură de 2 minute

02 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Irlandezii de la Primark vor deschide al doilea magazin din România, în centrul comercial AFI Cotroceni din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul irlandez Primark, cunoscut pentru produsele la prețuri reduse, anunță că va deschide al doilea magazin în centrul comercial AFI Cotroceni, din București. Anterior, compania a anunțat că va deschide primul magazin în Park Lake.

AFI Cotroceni va efectua noi amenajări și relocări pentru a se adapta cerințelor speciale ale Primark, respectiv spații mai mari și dotari adecvate.

AFI Cotroceni este primul centru comercial dezvoltat de AFI Europe în România, fiind inaugurat în 2009, lângă clădirile de birouri AFI Park 1-5. Centrul comercial se întinde pe o suprafață de circa 90.000 de metri pătrați închiriabili și oferă 300 de spații dedicate pentru cumpărături și divertisment, precum cinema, patinoar indoor și restaurante.

La începutul acestui an, retailerul internațional Primark anunța că se lansează pe piața din România prin deschiderea primului magazin în București, care va fi localizat în centrul comercial ParkLake și se va deschide la sfârșitul acestui an. Grupul irlandez marcheză, astfel, intrarea pe cea de-a 15-a piață.

Discounterul Primark, care vinde articole de îmbrăcăminte, accesorii și produse pentru casă, va crește prețurile pentru a rezista contextului inflaționist, a transmis compania Associated British Foods, care deține brandul. Retailerul a anunțat că va implementa creșteri selective de preț la stocul de produse toamnă-iarnă, începând din august, fără să dea detalii despre viitoarele majorări.

Primark, un retailer irlandez, a fost înființat în Dublin, Irlanda acum mai bine de 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine pe 14 de piețe. Oferta include și o selecție amplă de parteneriate cu licențe precum NBA și Disney.

Anul trecut, compania a deschis 15 noi magazine în Europa și a anunțat că vrea să accelereze ritmul extinderii pe piața din SUA și să ajungă la aproximativ 60 de magazine în următorii cinci ani. Primark își propune să se extindă și în Franța, Italia și Peninsula Iberică astfel încât să atingă un număr total de 530 de magazine în această perioadă de cinci ani.

Citeste si:
Paștele la ParkLake: proiecții de astronomie, ouă Kinder și târg de cadouri
Paștele la ParkLake: proiecții de astronomie, ouă Kinder și târg de cadouri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Irlandezii de la Primark vor deschide al doilea magazin din România, în centrul comercial AFI Cotroceni din București