Lectură de 3 minute

15 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Primark a deschis primul magazin din România, după o investiție de 10 milioane de euro

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Primark, retailerul internațional de modă, a deschis primul magazin din România în centrul comercial ParkLake, București. Excelența Sa dl Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, precum și dl Horia Tomescu, Viceprimar General al Municipiului București, au participat la evenimentul de deschidere în calitate de oaspeți de onoare și au salutat intrarea Primark pe piața românească.  

Sursa foto: Primark

Mult-așteptatul magazin emblematic, aflat în centrul comercial ParkLake, și-a întâmpinat primii clienți care i-au trecut pragul în această dimineața, la ora 10. Cu o investiție de peste 10 milioane de euro în noul magazin și sute de noi locuri de muncă create în economia locală, inaugurarea marchează un reper important pentru Primark, retailerul intrând astfel pe cea de-a 15-a piață la nivel internațional. Noua inaugurare face parte din planurile de creștere ambițioase ale Primark în Europa Centrală și de Est (ECE), unde marca deține deja magazine în Polonia, Republica Cehă și Slovenia. Primark a anunțat și deschiderea celui de-al doilea magazin în București, în centrul comercial AFI Cotroceni, care va fi inaugurat în 2023.

Noul magazin Primark din ParkLake București se întinde pe o suprafață de 3.700 m2 împărțită pe două etaje și va aduce clienților din România, în premieră, formula unică Primark ce îmbină cele mai noi tendințe cu produse de primă necesitate la prețuri convenabile. Deschiderea are loc chiar în pragul sezonului de sărbători, prin urmare clienții se pot bucura de cumpărături din gama de îmbrăcăminte, accesorii, articole pentru casă și cadouri.

Multe dintre liniile de îmbrăcăminte din Primark București ParkLake fac parte din marca tot mai extinsă Primark Cares a retailerului, reprezentativă pentru angajamentul Primark de a crea produse mai sustenabile pentru buzunarul fiecăruia. Recentul Raport de activitate privind sustenabilitatea și etica al Primark evidențiază progresul înregistrat de retailer în privința angajamentelor asumate în strategia sa privind sustenabilitatea. Deja 45% din hainele Primark sunt realizate din materiale reciclabile sau provenite din surse mai sustenabile, în creștere de la 25% cu un an în urmă. Retailerul s-a angajat să producă 100% din gama de îmbrăcăminte din materiale reciclate sau provenite din surse mai sustenabile până în 2030.

Deschiderea unui magazin emblematic aici în București de către un brand irlandez atât de cunoscut este o dovadă a potențialului pieței românești, a comerțului în creștere și a legăturilor dintre oameni din Irlanda și România.

Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România

Europa Centrală și de Est este o regiune importantă de creștere pentru Primark. În prezent, retailerul are un magazin în Slovenia, două magazine în Republica Cehă și patru magazine în Polonia, cu planuri de a inaugura încă două magazine în Polonia până la sfârșitul anului 2023. Conform planurilor ambițioase ale Primark, retailerul se va lansa și pe cea de-a 16-a piață în 2023 în capitala slovacă Bratislava, astfel încât amprenta de magazine în ECE să ajungă la 12 magazine în cinci țări diferite.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 15 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe viitoarea nouă piață în Slovacia.

Citeste si:
Horia Constantinescu renunță la președinția ANPC în favoarea politicii
Horia Constantinescu renunță la președinția ANPC în favoarea politicii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark a deschis primul magazin din România, după o investiție de 10 milioane de euro