Lectură de 3 minute

11 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Prima seră verticală din România, inaugurată de Kaufland și Ultragreens la Ploiești. Urmează Turda

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Kaufland și Ultragreens, cunoscut anterior ca Microgreens România, au inaugurat la Ploiești prima unitate de agricultură verticală din România, a cărei producție va fi integral direcționată vânzării în 65 dintre magazinele retailerului. Pentru a se asigura, însă, un flux constant în toate cele 157 hipermarketuri din rețea, va urma o doua unitate Green Hub construită în localitatea Turda de către Ultragreens.

Sursa foto: Kaufland

Green Hub Kaufland by Ultragreens este un proiect amplu de mediu și agricultură inteligentă, orientat către noile tendințe de consum sănătos, în conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabilă.

Investiția Ultragreens, principalul producător de microplante și plante aromatice din România, pentru dezvoltarea Green Hub Kaufland by Ultragreens, se ridică la 350.000 euro.

Sera a fost construită în imediata apropiere a Centrului Logistic Kaufland Ploiești, pentru a reduce lanțul logistic de transport și impctul asupra mediului înconjurător.

Retail jobs

„Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decât un proiect sustenabil. Este o nouă etapă în parteneriatul pe care îl avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere și plante fresh din hipermarketurile Kaufland”, a declarat Marco Hößl – CEO Kaufland România & Republica Moldova.

“În urmă cu 2 ani instalam primele Microsere în magazinele Kaufland din București, cu plante cultivate direct în incinta hypermarket-urilor – a fost primul nostru pas către agricultura urbană, hiper-localizată. Am crezut mereu în soluțiile de tip indoor vertical farming ca fiind un răspuns la unele dintre cele mai mari probleme cu care populația se confruntă în momentul actual: nevoie de alimente fără pesticide, instabilitate alimentară, poluare, risipa resurselor”, a declarat Cristian Tudor, Fondator Ultragreens (Microgreens).

Kaufland România este un puternic susținător al producătorilor locali, astfel că producția anuală de circa 60 de tone a hub-ului va fi distribuită integral în rețeaua de hypermarket-uri Kaufland.

Agricultură inteligentă

Pentru dezvoltarea acestui parteneriat și a asigura un flux constant de plante proaspete în întreaga rețea de 157 de hipermarketuri, o a doua unitate Green Hub va fi construită în localitatea Turda de către Ultragreens.

Citeste si:
Vedete la casa de marcat Kaufland, de sărbători. Cine ne va încasa banii pentru produsele cumpărate
Vedete la casa de marcat Kaufland, de sărbători. Cine ne va încasa banii pentru produsele cumpărate

Unitatea de producție este instalată într-o hală industrială modernă, cu o amprentă la sol de 180 m2 și o suprafață de cultivare de 1250 m2, obținuți prin suprapunerea a șapte suprafețe de cultivare. Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apă cu 95% mai redus față de agricultura tradițională. Ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum și plante aromatice, crescute în regim hidroponic.

De asemenea, plantele sunt crescute cu ajutorul razelor UV, fiind folosite becuri LED cu un consum energetic minim, în timp ce sistemul închis de cultivare verticală permite o agricultură sustenabilă, care exclude poluarea cu pesticide și îngrășăminte la sol.

La construcția și utilarea acestui Hub cu tehnologie de ultimă oră au contribuit partenerii Ultragreens: Signify - lider global în domeniul iluminatului, Helukabel - producător și furnizor internațional de top de cabluri, Gnosis – parte a grupului Ultragreens, specializat în inginerie mecanică avansată, Combridge (Deutsche Telekom)- solutii de telecomunicații și IT&C personalizate, Amteh International – integrator instalații HVAC-R si sanitare industriale.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 157 de magazine în România.

Ultragreens este principalul producător de microplante, flori comestibile și specialități culinare pentru gastronomie. Din 2018, compania investește în AgTech prin dezvoltarea sistemelor proprietare de creștere hidroponică verticală indoor, scalând business-ul în zona de Convenience și Functional Foods. De asemenea, compania este certificată GlobalGAP.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prima seră verticală din România, inaugurată de Kaufland și Ultragreens la Ploiești. Urmează Turda