Lectură de 2 minute

11 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Prima franciză Doripesco la Brașov

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

După mai bine de 25 de ani de activitate pe piața românească, compania Doripesco, o afacere de familie care îmbină producția de pește cu turismul de profil, va deschide în data de 12 iulie, primul restaurant în sistem de franciză, acesta fiind situat în zona centrală a orașului Brașov.

 

Noul restaurant, care se va numi Vinno Doripesco și va fi administrat de Ionuț Busuioc, va pune la dispoziția clienților preparate pescărești, specialități cu care aceștia s-au obișnuit deja în restaurantele grupului: Saramura de crap sau păstrăv, Fishburger, Platourile pescărești, Storceag, precum și alte rețete.

Obiectivele grupului vizează expansiunea restaurantelor Doripesco sub formă de franciză la nivel național. De altfel, planurile de extindere a francizei Doripesco prevăd inaugurarea unei noi locații în fiecare oraș al României, pentru a oferi clienților bucuria de a savura preparatele Doripesco oriunde în țară, arată reprezentanții producătorului.

Doripesco deține mai multe ferme piscicole specializate în producția de păstrăvi și sturioni (Valea Bogății și Podu Olt), dar și în creșterea crapului, novacului și fitofagului (Rotbav și Dumbrăvița – numită și Delta din Carpați). Cele patru ferme totalizează 440 ha luciu de apă.

La acestea se adaugă și o unitate de procesare prin intermediul căreia Doripesco oferă clienţilor produse din peşte tradiționale, după reţete de zeci de ani, atestate ca produse tradiţionale. În portofoliul companiei se află și “Novacul afumat din Țara Bârsei”, certificat la nivelul UE ca produs de Indicație Geografică Protejată (IGP).

Grupul deține și mai multe magazine pentru comercializarea peştelui şi a preparatelor din peşte.

Doripesco a dezvoltat de-a lungul timpului trei unităţi de turism şi trei activităţi de agrement. Bazându-se pe succesul Complexului Turistic Doripesco de la Vadu Roşu (Rotbav), compania a mai înfiinţat două locaţii de turism: Restaurantul Casa Păstrăvarului şi Pensiunea Poiana Râşnoavei, binecunoscute de turişti. Nu în ultimul rând, au fost introduse în circuitul turistic trei activităţi de agrement care se bucură de un real succes: pescuit sportiv, birdwatching şi vânătoare.

Citeste si:
Alfredo Seafood: Piața locală de pește și fructe de mare se situează la valoarea de aproape un miliard de euro
Alfredo Seafood: Piața locală de pește și fructe de mare se situează la valoarea de aproape un miliard de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prima franciză Doripesco la Brașov