Lectură de un minut

11 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Prețuri de peste 6 cifre: Louis Vuitton a lansat o colecție de 3 ceasuri 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pe lângă noul Louis Vuitton Flying Tourbillon, Louis Vuitton a anunțat o serie de alte piese de înaltă orologerie veritabilă produse de La Fabrique du Temps din Geneva. Toate au un preț cu mult peste șase cifre, dar pun în evidență pe deplin amestecul de artizanat și înaltă orologerie pe care puțini în afara celui mai mare brand de lux din lume îl pot egala. 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru primul ceas de înaltă orologerie, LV a lucrat cu arhitectul și colaboratorul său de lungă durată Frank Gehry pentru a dezvolta un ceas cu tourbillon volant din safir, care are, de asemenea, certificare Geneva Seal.

Pentru această ediție limitată de cinci piese care costă aproximativ un milion de dolari, Gehry s-a inspirat din clădirile anterioare pe care le-a proiectat pentru Louis Vuitton, împreună cu Tambour Moon Saphir 2022 pentru carcasă și cadran. Rezultatul este un ceas cu o carcasă, cotiere, cadrane și coroană din safir, care se simte aerisit asociat cu mecanismul scheletizat din aur roz. Cadranul din safir este lustruit și finisat manual, notează hodinkee.com.

În continuare, Louis Vuitton a lansat un trio de piese Escale. Fiecare ceas în ediție limitată se inspiră din obiectele din colecția lui Gaston-Louis Vuitton, care a condus compania în cea mai mare parte a secolului XX.

Cele trei piese Escale Cabinet of Wonders sunt: Koi's Garden, Dragon's Cloud și Snake's Jungle. Toate sunt ediții limitate la 20 de bucăți și au un preț de vânzare cu amănuntul de aproximativ 270.000 de dolari. Fiecare dintre ele folosește o varietate de tehnici artizanale și de măiestrie artistică pentru a realiza cadrane diferite.

Potrivit companiei, acest trio de noi ceasuri Escale este primul dintr-o colecție Escale reproiectată. Carcasele lustruite manual, menite să evoce suporturile trunchiurilor tradiționale Louis Vuitton, se remarcă în continuare în designul carcasei.

Toate cele trei modele ale colecției Escale Cabinet of Wonders au carcase din aur de 20 mm și utilizează calibrul LFT023, un mecanism automat cu rezervă de putere de 50 de ore care bate la 28.800 de bătăi pe oră.

Citeste si:
Diesel și Lee vor lansa colecția în ediție limitata „Diesel Loves Lee”. Cei doi rivali vor folosi deșeuri textile de la ambele mărci 
Diesel și Lee vor lansa colecția în ediție limitata „Diesel Loves Lee”. Cei doi rivali vor folosi deșeuri textile de la ambele mărci 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prețuri de peste 6 cifre: Louis Vuitton a lansat o colecție de 3 ceasuri