Lectură de 2 minute

01 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Prețul blugilor ar putea crește după ce bumbacul urcă la maximul ultimului deceniu

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Cotațiile futures la bumbac au trecut săptămâna aceasta peste pragul de un dolar pentru o livră, pentru prima dată în aproximativ un deceniu, în contextul în care schimbările climatice și problemele din lanțul de aprovizionare pun în pericol livrările de bumbac, lucru care va duce la o creștere a prețului articolelor de îmbrăcăminte peste tot în lume, scrie Bloomberg.

Mai multe culturi de bumbac care au puncte de creștere în diverse orașe se confruntă cu probleme, de la câmpurile poluate din Statele Unite până la culturile infestate cu viermi din India, în timp ce cumpărătorii de bumbac spun că au nevoie de mai multă fibră. Pe de altă parte, Mexic și China cumpără cantități de bumbac la prețuri fabuloase.

De asemenea, ceea ce cauzează probleme în lanțul de aprovizionare sunt ratele mari de transport și problemele de geopolitică, precum reacțiile internaționale în privința condițiilor de lucru pe care le au angajații din Xinjiang, cea mai mare regiune de producție a Chinei. În plus, Statele Unite au interzis importul de bumbac în acest an.

Toate acestea vin pe fondul creșterii prețului pentru transport, care va însemna și o creștere a prețului articolelor de îmbrăcăminte în întreaga lume. Acest lucru va duce la stoarcerea stocurilor pentru producătorii de îmbrăcăminte ca Levi Strauss&Co și va cauza o inflație pentru orice articol vestimentar de la tricouri la blugi, dacă comercianții cu amănuntul ar încerca să treacă cheltuiala către consumatori.

În New York, contractul pentru livrările care ar urma să fie făcute în decembrie a crescut cu până la 3,6% la 1,0155 dolari pe kilogram, cea mai mare creștere înregistrată din noiembrie 2011 până în prezent.

Prețul bumbacului a crescut cu 28% anul acesta, iar bumbacul este proiectat să ducă pentru a doua oară în ultimii ani la un deficit în lanțul de aprovizionare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prețul blugilor ar putea crește după ce bumbacul urcă la maximul ultimului deceniu