Lectură de 2 minute

29 Mai 2023 - Știri și Noutăți

PrestaShop a depășit pragul de 6.500 de magazine online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PrestaShop, platformă de comerț electronic, a depășit pragul de 6.500 de magazine online active, în România, și decide să-și extindă activitatea locală prin desemnarea unui Country Developer. În 2021, PrestaShop a înregistrat rezultate fără precedent, cu o creștere a veniturilor de 40%, sprijinite de dublarea numărului de angajați ai companiei. Totodată, valoarea vânzărilor generate de cei 300.000 de comercianți ai săi a fost de 24 de miliarde de euro.  

Sursa foto: pixabay

PrestaShop este cea mai utilizată soluție de e-commerce în Europa și America Latină. Începând din 2021, compania a intrat în portofoliul grupului italian MBE, cu scopul ca împreună să devină principala soluție de comerț, logistică și curierat pentru magazinele online din întreaga lume.

Platforma de tranzacții comerciale MBE Worldwide se bazează pe 3.150 de centre de soluții pentru afaceri, în 52 de țări. În 2022, MBE și PrestaShop au facilitat comerțul pentru peste 1 milion de clienți din întreaga lume.

Cu operațiuni în România încă din 2008, PrestaShop a decis să-și extindă prezența locală în vara anului trecut, prin numirea lui Andrei Zamfirescu în poziția de Country Developer. Andrei deține o experiență vastă în comerțul online și în logistică, unde vreme de 14 ani a deținut poziții de top management.

Platforma are peste 150 de parteneri la nivel mondial și la nivel local, precum easySales și Aqurate, și un portofoliu amplu de aplicații. Înființată în 2007, la Paris, PrestaShop permite companiilor să își creeze, gestioneze și dezvolte propriul site de comerț electronic.

Platforma se bazează pe un software cu sursă deschisă (open source) și îmbunătățit cu aplicații dezvoltate în parteneriat cu actori cheie din acest sector, precum PayPal, Meta, Google etc.

PrestaShop este o companie globală de e-commerce, care deservește clienți din peste 190 de țări. Oferim soluții incluzive, personalizate, scalabile și bine susținute, pentru a permite fiecărui antreprenor să dețină, să controleze și să-și dezvolte pe deplin magazinul online. PrestaShop face parte din MBE Worldwide, o platformă care facilitează comerțul online și care se bazează pe mai mult de 3.150 de centre pentru soluții de afaceri, în 52 de țări. În 2022, MBE și PrestaShop au eliberat împreună tranzacții comerciale pentru mai mult de 1 milion de clienți din întreaga lume.

Citeste si:
Chinezii de la Shein copiază modelul de afaceri Zalando. Retailerul va începe să comercializeze și alte branduri
Chinezii de la Shein copiază modelul de afaceri Zalando. Retailerul va începe să comercializeze și alte branduri
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PrestaShop a depășit pragul de 6.500 de magazine online