Lectură de un minut

24 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Premierul Nicolae Ciucă vrea mai multe depozite frigorifice pentru producătorii români

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România. În cadrul întâlnirii, premierul Nicolae Ciucă a precizat că este nevoie de mai multe depozite frigorifice și de conservare pentru producătorii români.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Principala temă de discuție a privit nevoia de a promova mai mult produsele românești în lanțurile comerciale și identificarea unor soluții de creștere a competitivități producătorilor români și dezvoltării durabile, în condiții de siguranță alimentară.

Avem nevoie de mai multe depozite frigorifice și de conservare pentru producătorii români, care astfel vor putea asigura continuitate extra-sezonieră în aprovizionarea lanțurilor marilor retaileri cu legume-fructe, mezeluri și produse lactate. Guvernul își va intensifica sprijinul acordat fermierilor și producătorilor locali pentru a crește gradul de procesare, prelucrare și rafinare a produselor agricole în România dar și pentru a crea plus-valoare pe lanț și a echilibra balanța comercială a țării.

premierul Nicolae-Ionel Ciucă

La finalul întâlnirii, a fost stabilită o întâlnire în sistem tripartit - Guvern, retaileri, producători/procesatori, pentru a articula o abordare strategică a valorificării produselor agricole și industriei alimentare în interesul consumatorului român.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Premierul Nicolae Ciucă vrea mai multe depozite frigorifice pentru producătorii români